13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPonta: Isărescu va fi susținut pentru un nou mandat la BNR. În...

Ponta: Isărescu va fi susținut pentru un nou mandat la BNR. În iunie mai votăm CA al Radioului public și președintele TVR

Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei guvernamentale, că guvernatorul Mugur Isărescu va fi susţinut în Parlament pentru un nou mandat la BNR, noul board al BNR urmând să fie numit şi să primească votul Parlamentului în această lună, informează Mediafax.

"În cursul lunii iunie – şi asta am şi discutat – vom numi şi noul board al BNR, pentru că le expiră mandatele în septembrie cred, dar putem să-i numim din iunie", a spus Ponta.

Întrebat dacă din punctul de vedere al USD, actualul guvernator Mugur Isărescu e viabil pentru încă un mandat, Ponta a precizat: "Categoric da, aşa vom şi vota de altfel".

Ponta a mai spus că actualul viceguvernator Bogdan Olteanu a fost foarte bun în funcţia deţinută, dar nu se află în "ograda" sa.

Întrebat dacă Olteanu mai are o şansă pentru prelungirea mandatului, Ponta a răspuns: "Asta trebuie să-i întrebaţi pe cei de la PNL, domnia sa e propunerea PNL. Cred că a fost un foarte bun vicepreşedinte, dar nu-i la mine în ogradă, ca să spun aşa".

Premierul Victor Ponta a mai declarat, luni, după şedinţa coaliţiei de guvernare, că în luna iunie Parlamentul va vota noul Consiliu de Administraţie al Radioului public, preşedintele – director general al TVR şi o treime din membrii conducerii Curţii de Conturi.

"Cred că sunt o treime din membrii conducerii Curţii de Conturi. Radioul, de asemenea, are nevoie de un nou CA. În cursul lunii iunie, probabil în 2-3 săptămâni, maxim, avem de dat votul pentru boardul BNR, pentru şase membri ai Curţii de Conturi, pentru CA al Radio şi preşedintele TVR", a spus Ponta.

El a arătat că funcţiile din aceste structuri vor fi împărţite conform procedurilor parlamentare.

"La BNR, la Curte, la Radio nu poţi să pui oameni care nu au legătură cu domeniul", a spus Ponta.

El a reconfirmat faptul că Stelian Tănase va fi susţinut şi votat pentru funcţia de preşedinte – director general al TVR.

Membrii Consiliului de Administraţie (CA) al Radioului Public, între care se află şi preşedintele – director general, Ovidiu Miculescu, îşi vor încheia mandatele la conducerea instituţiei în luna iunie, fapt pentru care Comisia de Cultură a Senatului a declanşat procedura înlocuirii lor.

Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă