14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPonta NU susţine legea UNPR de taxare a marilor averi

Ponta NU susţine legea UNPR de taxare a marilor averi

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Parlament, că nu susţine proiectul UNPR privind taxarea marilor averi, el precizând că în 2015 nu se vor mări taxe şi impozite, relatează Mediafax.

”Susţin încă o dată şi de aceea vreau să răspund de fiecare dată foarte clar şi foarte precis: susţin faptul că azi, când vorbim, putem să nu mărim nicio taxă şi nicun impozit pentru 2015 şi să aplicăm tot ceea ce e deja adoptat. Eu pot să vă spun ceea ce este azi şi ceea ce se aplică în 2015: nu se cresc taxe şi impozite şi nu se renunţă la niciuna a din măsurile adoptate şi aici mă refer reducerea CAS, indexarea pensiilor”, a spus Ponta.

El a arătat că alte măsuri de politică fiscal-bugetară vor fi discutate în primul rând în coaliţia de guvernare, după care vor fi discutate cu partenerii europeni. ”Eu sunt prim-ministru, eu nu pot să-mi dau cu părerea sau să fac analize”, a mai spus Ponta.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, marţi, că formaţiunea sa îşi propune să reintroducă în dezbaterea parlamentară proiectele legislative privind taxarea marilor averi şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani.

„Vrem azi să reintroducem în dezbaterea publică două priecte importante pentru UNPR – taxarea marilor averi, şi vă aduceţi aminte că acum 3 ani doar două voturi în Parlament au făcut ca această lege să nu treacă, precum şi reducerea vârstei de vot de la 18 ani la 16 ani”, a spus Oprea.

Proiectul de lege propus de UNPR prevede ca averile peste 450.000 de euro să fie taxate cu 1%.

Cele mai citite

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă