15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreşedintele BCE: Perspectiva economică a zonei euro este cea mai favorabilă din...

Preşedintele BCE: Perspectiva economică a zonei euro este cea mai favorabilă din ultimii şapte ani

Perspectiva economică a zonei euro este cea mai favorabilă din ultimii şapte ani, conform preşedintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi. El a avertizat, însă, că reformele structurale sunt cruciale, informează Mediafax.

“Politica monetară îşi face drum în economie. Creşterea se accelerează. Aşteptările referitoare la inflaţie şi-au revenit”, a spus Draghi la reuniunea BCE din Sintra, Portugalia.

Citeşte şi: Preşedintele BCE anunţă cât timp vor fi menţinute măsurile de stimulare ale Greciei

Şeful BCE a adăugat că acest progres nu înseamnă şi sfârşitul problemelor.

“Numai redresarea ciclică nu rezolvă toate problemele Europei. Nu elimină datoriile care afectează o parte din Uniune. Nu elimină nivelul ridicat al şomajului structural care bântuie prea multe economii. Şi nu elimină necesitatea de a perfecţiona cadrul instituţional al uniunii noastre monetare”, a spus Draghi.

Cu numai o zi în urmă Draghi a vorbit pe o notă pesimistă despre creşterea economică din zona euro, afirmând la o conferinţă din Portugalia privind şomajul că ritmul dezvoltării este prea lent în toate ţările din zona euro, în pofida redresării modeste.

Chiar dacă creşterea economică din zona euro este scăzută, evoluţia se îmbunătăţeşte, cu un avans al PIB-ului regiunii de 0,4% în primul trimestru, peste cel din Statele Unite.

Perspectivele din zona euro sunt încă umbrite de îngrijorările legate de ţări ca Grecia, Franţa şi Italia, unde progresele în stabilirea şi aplicarea reformelor structurale sunt lente.

Draghi a reiterat din acest motiv importanţa reformelor structurale în întreaga Europă, pentru a accelera creşterea economică pe termen lung.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă