13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăQatarul a înregistrat o creştere a PIB de 42%

Qatarul a înregistrat o creştere a PIB de 42%

Economia emiratului arab Qatar a înregistrat o creştere de 41,8% a PIB nominal, excluzând inflaţia, în trimestrul al doilea, ca urmare a majorării livrărilor de gaze şi produse asociate, dar şi a preţurilor mai mari la energie pe piaţa globală, transmite Reuters, citat de Mediafax.

PIB nominal naţional estimat a ajuns la 153,7 miliarde de riali (42,2 miliarde de dolari), de la 108,4 miliarde de riali în trimestrul al doilea al anului trecut, a anunţat Autoritatea pentru Statistică din Qatar. În primul trimestru, PIB a urcat cu 8,8%, la 141,3 miliarde de riali.

“Volumul ridicat al produselor industriei gazelor naturale şi preţurile mari la energie sunt principalele motoare ale avansului PIB în trimestrul al doilea”, a explicat autoritatea pentru statistică.

Valoarea adăugată brută a sectorului minier, care include petrolul şi gazele, a urcat cu 67,6% faţă de trimestrul al doilea al anului trecut, după un avans de 10,3% în primele trei luni.

Qatarul, cel mai mare exportator de gaz natural lichefiat, rămâne lider în regiunea Golfului şi după creşterea PIB real, ajustat la inflaţie, estimată la 18,9% pentru acest an de economişti consultaţi de Reuters.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...
Ultima oră
Pe aceeași temă