15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInvestigații România LiberăȘanse pentru Carpatica Asig. Compania a stârnit interesul International Insurance Consortium din...

Șanse pentru Carpatica Asig. Compania a stârnit interesul International Insurance Consortium din Olanda

Compania Carpatica Asig, fondată în Sibiu, merge bine şi este pe un trend ascendent, a anunţat Mișu Negriţoiu, președintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru publicaţia profit.ro.

„Administratorul nostru temporar își face treaba, societatea merge bine. Așteptăm raportul de evaluare de la Deloitte și, pe baza acestuia, să hotărâm măsurile de rezoluţie, care va fi un proces pe termen mediu și lung. Trebuie să ne uităm la active, să le analizăm, să vedem care sunt bune și care sunt rele”, a declarat Mişu Negriţoiu pentru publicația citată. Mișu Negriţoiu anunţă chiar că există un investitor, International Insurance Consortium, din Olanda, pe care ASF îl analizează, potrivit unui interviu acordat publicaţiei menţionate.

În urmă cu an de zile, Adunarea Generală a Acţionarilor a ­demis-o pe Adela Abrudan din funcţia de preşedinte al S.C. Carpatica Asig. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunţat, în 25 ianuarie, aplicarea în premieră a măsurilor de rezoluţie la Carpatica Asig, societate aflată în redresare financiară din aprilie 2014, pentru a evita intrarea într-o stare de dificultate majoră a asigurătorului.

Companie condusă de un ­administrator temporar

ASF a dispus desemnarea unui administrator temporar, respectiv Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA), care va avea ca atribuţii principale supervizarea procesului de inventariere a patrimoniului societăţii la finele anului 2015, întocmirea situaţiilor financiare anuale și auditarea acestora, precum și supervizarea modului de ducere la îndeplinire a măsurilor, în special cele legate de atragerea unui investitor strategic, se arată în materialul realizat de publicația bucureșteană.

Procedura de rezoluţie, definită printr-o lege intrată în vigoare la finalul anului trecut, presupune transferul activităţii unui asigurător cu probleme de la acţionarii săi către un administrator numit de ASF.

În 2015, potrivit ASF, societatea a subscris prime de 583,74 milioane de lei, rezultat care a plasat Carpatica Asig pe locul șase în ierarhia asigurătorilor non-life.

În urmă cu puţin timp, Carpatica Asig a primit o cerere oficială din partea unui investitor pentru preluarea integrală a asigurătorului, anunţă ziarul Tribuna din Sibiu.

“Este vorba, după cum probabil știţi, de International Insurance Consortium (Olanda). ASF analizează dosarul depus de acest investitor, de fapt, mai multe persoane fizice care acţionează sub umbrela acestui vehicul înregistrat în Olanda. Vrem să vedem dacă au experienţa și potenţialul financiar necesare preluării companiei”, a spus Mișu Negriţoiu.

Firmă de asigurări cu o experiență de 20 de ani

Cu un capital social de 24,3 milioane de lei, Carpatica Asig și-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Acţiunile asigurătorului sunt deţinute de omul de afaceri Ilie Carabulea, prin Atlassib ­Sibiu – 93,97 la sută – și Transcar Sibiu – 5,96 la sută, și de Corneliu Tănase – 0,07 la sută, potrivit datelor furnizate publicului de către compania de asigurări.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă