12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTOP 10: Cele mai bogate ţări din lume

TOP 10: Cele mai bogate ţări din lume

Economia globală se clatină, însă există şi ţări care o duc foarte bine din punct de vedere economic. Următorul top al celor mai bogate ţări este întocmit de businessinsider.com şi se bazează pe produsul intern brut pe cap de locuitor.

Toate aceste ţări stau foarte bine din punct de vedere industrial, însă economia unora dintre ele este ajutată şi de uriaşele depozite de petrol pe care au ştiut să le valorifice.

10. Irlanda

PIB pe cap de locuitor: 39999 $. Tărâmul spiriduşilor şi locul unui sângeros război de independenţă, Irlanda, a cărei populaţie este de 4,58 milioane de locuitori, se bazează pe industria metalurgică, textilă şi alimentară.

9. Austria

PIB pe cap de locuitor: 39711 $. Cu o populaţie de 8,41 milioane de locuitori, Austria se bazează pe industria alimentară, construcţiilor şi metalurgică.

8. Olanda

PIB pe cap de locuitor: 42447 $. Finalista Campionatului Mondial de Fotbal are o populaţie de 16,68 milioane de locuitori şi este recunoscută pentru rata scăzută a şomajului. Creşterea economică a Olandei s-a bazat pe agricultură, industria metalurgică şi industria produselor electronice.

7. Elveţia

PIB pe cap de locuitor: 46424 $. Deşi este renumită pentru cuţitul elveţian militar, pentru ciocolată, ceasuri şi bănci, Elveţia, care are o populaţie de 7,86 milioane de locuitori, este locul propice pentru investiţii într-o mare varietate de domenii. Economia Elveţiei se bazează pe turism, industria constructoare de maşini şi industria chimică.

6. SUA

PIB pe cap de locuitor: 47084 $. Aşa-numitul tărâm al libertăţii este unul dintre cele mai populate state din lume, având peste 310 milioane de locuitori. Printre principalele industrii se numără industria petrolului, industria oţelului şi industria automobilelor.

5. Singapore

PIB pe cap de locuitor: 56797 $. Singapore este o ţară din Asia de Sud-Est formată din 63 de insule, cu o populaţie de 5,07 milioane de locuitori. Economia statului Singapore se bazează pe electronice, industria chimică şi servicii financiare.

4. Norvegia

PIB pe cap de locuitor: 56920 $. Este unul dintre puţinele state din lume condus de un rege. Norvegia se bazează pe exploatarea şi prelucrarea petrolului şi gazelor naturale şi are o populaţie de 4,97 milioane de locuitori.

3. Emiratele Arabe Unite

PIB pe cap de locuitor: 57774 $. Emiratele Arabe Unite sunt formate din şapte emirate conduse de un preşedinte şi au o populaţie de 8,26 milioane de locuitori. Economia lor se bazează pe exploatarea şi prelucrarea petrolului, industria aluminiului şi industria cimentului.

2. Luxemburg

PIB pe cap de locuitor: 89562 $. Luxemburg este o ţară cu o suprafaţă de două ori mai mică decât cea a unui judeţ de mărimea Iaşiului sau Prahovei şi are o populaţie de 510 mii de locuitori. Limbile oficiale are Marelui Ducat de Luxemburg sunt luxemburgheza, franceza şi germana. Industriile cele mai dezvoltate sunt industria bancară, industria serviciilor financiare, precum şi cea a fierului şi oţelului.

1. Qatar

PIB pe cap de locuitor: 91379 $. Cea mai bogată ţară din lume este Qatarul, care va fi gazda Campionatului Mondial de Fotbal din 2022. Are o populaţie de 1,69 milioane de locuitori, iar economia ţării se bazează pe exploatarea şi rafinarea petrolului.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă