Un loc de joacă pentru copii de...două hectare, cu animale vii!

de Rl online , 02 septembrie 2011

Ce poţi face pe timp de criză cu un imens teren agricol, situat lângă oraş? Îl transformi în afacere de familie, într-o fermă naturală tip „show-room". Ingrendientul principal este însă calitatea serviciilor, pentru că o fermă deschisă pentru public înseamnă mai mult decât o gospodărie agricolă, înseamnă servicii de entertainment, în primul rând.


Aşa se face că nu contează numărul animalelor, ci prezentarea lor, diversitatea lor şi aducerea unor rase cât mai decorative: ponei, struţi, păuni, papagali uriaşi, dar şi măgari, cai, bivoli, raţe, gâşte ş.a.m.d.
În Pantelimon, cei doi întreprinzători au pornit de la o fermă adevărată: au investit într-o fermă de lapte şi apoi în spaţiul de petrecere a timpului liber, amenajat în imediata apropiere. În afară de proximitate şi proprietari, cele două nu au nici o legătură între ele, pentru că ferma de vaci arată „româneşte", iar Ferma Animalelor arată occidental.


Ferma Animalelor, spaţiul de joacă pentru copii, are deja doi ani, dar este mereu în extindere. Ceea ce demonstrează că reţeta este bună. Weekendul trecut era plin de părinţi şi copii, care dădeau târcoale spaţiilor „de expoziţie" şi fotografiau tot ce mişcă -la propriu. De la bibilici, la struţi şi ponei. Copii curajoşi puteau chiar călării poneii, contracost, bineînţeles.


După turul de rigoare, prin faţa animalelor, copiii nu se îndurau să plece, pentru că aveau la îndemână şi alte activităţi: tobogan, tractoraşe, o saltea imensă, planşe de desen sau atelier de modelat figurine din ghips. La prânz, mulţi luau masa la restaurantul din incintă, iar la final plecau cu suveniruri speciale de la magazinul aflat la ieşire-unde se găsesc băuturi şi dulciuri naturale, dar şi cărticele cu animale şi alte jucării. Noi am plecat cu un ponei roz de plastic :)

Pentru că afacerea e afacere şi trebuie să iasă şi bani, intrarea se face pe bază de bilet, pentru copiii mai mari de doi ani şi pentru părinţi: de la 6 lei, persoană, în funcţie de zi (în weekend este mai scump).


Urmăriţi în imaginile alăturate articolului cum arată ferma din Pantelimon şi cum sunt unităţi similare din Anglia.

 


 

Comentarii

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.