10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015

Vâlcov: Legea bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie 2015

Legea Bugetului va intra anul viitor în Parlament pentru dezbatere la 15 octombrie, a declarat ministrul propus pentru Finanţe, Darius Vâlcov. "În perioada 15 iulie-15 septembrie voi propune întâlniri pentru bugetele 2016-2017, vrem să introducem bugetele multianuale pe doi ani. Dacă vom reuşi, vom intra în dezbatere publică pe bugetele de doi ani, dacă nu, vom dezbate bugetul pe 2016, dar îl vom prezenta şi pe al doilea, cel pe 2017", a afirmat luni Vâlcov la audierea din Comisia Buget Finanţe Bănci din Camera Deputaţilor, informează Mediafax.

El a menţionat că Legea Bugetului va intra în Parlament la 15 octombrie, fie cu bugetul anual, fie cu cel multianual. "În ceea ce priveşte risipa banului public, încă de anul acesta am început prin Bugetul pe anul 2015 să intervenim la cheltuielile de personal, nu la salarii, ci la acei salariaţi care nu întotdeauna îşi regăsesc locul foarte clar în instituţiile respective. O să propun introducerea unor standarde de personal, normative de cost pentru bunuri şi servicii", a spus Vâlcov.

El a precizat că, în Italia, astfel de măsuri au generat la buget sume suplimentare de 1,5 miliarde euro.

Vâlcov mai vrea un Cod Fiscal menţinut pe o perioadă de cinci ani, proiect pentru care cere sprijinul politic, intenţionând ca forma finală a proiectului să intre în dezbatere parlamentară în perioada 15 martie-15 mai, alături de Codul de Procedură Fiscală, astfel încât acestea să fie aprobate până la finalul sesiunii parlamentare, cu aplicare de la 1 ianuarie 2016.

Ministrul propus vizează pentru intervalul 15 mai – 15 iulie discuţii cu partenerii sociali, respectiv asociaţii patronale, de salariaţi şi pensionari pentru un plan de salarizare pe doi ani, cu stabilirea salariului minim.

Pe de altă parte, el a punctat că va avea toleranţă zero pentru evaziunea fiscală şi va susţine îmbunătăţirea activităţii ANAF, prin perfecţionarea personalului, dotarea instituţiei cu tehnologie şi informatizarea acesteia.

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă