8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInvestigații România LiberăVâlcov: Proiectul de buget, prezentat la mijlocul lui noiembrie

Vâlcov: Proiectul de buget, prezentat la mijlocul lui noiembrie

Vâlcov, care a participat la o întâlnire cu oameni de afaceri suceveni, a spus că proiectul de buget va fi prezentat cel mai devreme la mijlocul lunii noiembrie.

"Undeva la mijlocul lunii noiembrie-începutul lunii decembrie. Probabil viitorul premier îl va prezenta în şedinţă de Guvern", a spus ministrul delegat pentru buget.

Întrebat de ziarişti dacă în aceste condiţii actualul premier va trebui să demisioneze, Vâlcov a menţionat că nu vrea să facă politică la o întâlnire cu oameni de afaceri, dar că el crede că actualul prim-ministru va avea un alt loc de muncă.

Vâlcov a declarat ulterior, într-o conferinţă de presă, că în proiectul de buget au fost incluse alocări pentru tot ceea ce este legislaţie în vigoare în prezent, cum ar fi dublarea alocaţiilor copiilor care provin din familii defavorizate.

Întrebat dacă este inclusă majorarea cu 30 la sută a salariilor bugetarilor, Vâlcov a răspuns că nu există încă legislaţie pentru aceasta.

"Neexistând o legislaţie astăzi nu putem să prindem aşa ceva. La nivelul Ministerului Finanţelor prindem în proiectul de buget toate acele hotărâri sau toate acele legi care aduc un impact bugetar. Nu putem prinde în buget ceva ce este amintit de dumneavoastră", a spus Vâlcov.

Vâlcov a precizat că nu este încă finalizat proiectul de buget şi că o primă formă care să fie supusă dezbaterii ar putea să fie prezentată la mijlocul lunii noiembrie.

"Acum depinde foarte mult şi de viitorul premier şi de viitorul cabinet să-şi stabilească foarte clar exact paşii până la adoptarea lui", a spus ministrul delegat.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă