18.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO. Darius Vâlcov: Eurostat a confirmat datele INS. România a avut cea...

VIDEO. Darius Vâlcov: Eurostat a confirmat datele INS. România a avut cea mai mare creștere economică din UE

Darius Vâlcov, ministrul delegat pentru Buget, a declarat, vineri, că Eurostat a confirmat datele prezentate de Institutul Național de Statistică privind creșterea economică a României, informează Mediafax.

video: youtube.com/b1 tv

Potrivit Eurostat, România a consemnat cea mai mare creştere a PIB din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea, de 1,9%, prin comparaţie cu trimestrul anterior, iar în privinţa avansului faţă de trimestrul al treilea din 2013 este pe locul al doilea, după Polonia, date ajustate sezonier.

INS a revizuit datele publicate anterior în legătură cu economia românească, astfel că România a evitat intrarea în recesiune tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scăderea din trimestrul al doilea a fost de numai 0,3%. 

Datele publicate de Eurostat în luna august au indicat că PIB-ul României a înregistrat un declin de 1% în trimestrul al doilea şi de 0,2% în primul trimestru, ceea ce însemna intrarea în recesiune tehnică. 

În clasamentul celor mai importante creşteri din trimestrul al treilea faţă de trimestrul al doilea, România este urmată de Polonia (0,9%), Grecia (0,7%), Marea Britanie (0,7%) şi Slovacia (0,6%).

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...

Reforma poliției americane s-a amânat chiar și la patru ani de la decesul lui George Floyd

Moartea lui George Floyd a devenit un strigăt de mobilizare pentru echitate și justiție rasială, dar patru ani mai târziu, calea spre o reformă...

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...
Ultima oră
Pe aceeași temă