30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAlegeri 20161 Mai, sărbătoare de marketing și vânzări

1 Mai, sărbătoare de marketing și vânzări

Cu o zi liberă în plus oferită generos de Guvern, operatorii din turism s-au îmbulzit să ofere pachete pentru toate buzunarele. Nu sunt singurii care își umflă cifra de afaceri: hipermarketurile rămân deschise, iar Altex s-a gândit la “Black Friday de primăvară“.

Dacă Paștele se petre­ce în familie, 1 Mai ne-ar putea găsi la cumpărături. Cel puțin așa speră marile lanțuri de magazine, care rămân deschise de Ziua Muncii, bazându-se probabil că amatorii de grătare vor da o raită pentru ultimele detalii organizatorice. Vremea care le va da bătăi de cap operatorilor de turism gonind amatorii de mini-vacanțe decise în ultimul moment, pare să fie de partea comercianților care au pregătit în unele cazuri chiar oferte dedicate.

Este cazul Altex care a inventat un Black Friday de 1 mai (“Black Spring Friday”) ce va ține însă tot weekend-ul, până pe 4 mai. Ideea nu este originală, Wal-Mart, Home Depot etc. o practica pe piața din SUA, dar reprezintă o premieră în România.

”Black Friday-ul este un moment pe care toți pasionații de tehnologie îl așteaptă de-a lungul anului. Ne-am propus ca pentru 2014 să facem așteptarea mai scurtă și de aceea lansăm Black Friday de primavară. Momentul este cu atât mai bun cu cât consumatorii au la dispoziție câteva zile libere în care pot vizita cele 75 de magazine Altex din țară sau pot accesa site-ul altex.ro.”, spune Dan Ostahie, CEO al retailerului. Ca și de adevăratul Black Friday, reducerile „românești” nu se compară cu ce se oferă pe afară cu această ocazie, Altex limitându-se la tăieri moderate de prețuri de 15-30% pentru majoritatea produselor oferite (reducerile mai mari sunt la articolele scumpe, mai greu vandabile, unde marjele retailerilor sunt cele mai bune).

Interesant de remarcat, pe 30 mai expira campania de reduceri „Crazy Days” a eMAG, liderul pieței de comerț electronic și principalul competitor al Altex. Dacă anul trecut eMAG a dat tonul în noiembrie devansând data marilor reduceri de Black Friday, în această primăvară Altex pare să fi luat fața concurenței. Ca și de Black Friday, recomandarea pentru clientul potențial este să fie mai puțin sensibil la cuvintele magice „reducere”, „promoție”, „ofertă” și să se decidă să bage mâna în buzunar doar dacă are mare nevoie de respectivul produs și plănuia de ceva vreme achiziția sa. 

O căutare după “oferte turism 1 mai 2014” întoarce cu amicul Google 760.000 rezultate. „Între 20.000 și 30.000 de turiști vor fi de 1 Mai la mare, ceea ce înseamnă că o treime din locurile de cazare  vor fi ocupate spunea la începutul săptămânii ministrul IMM-urilor și turismului, Florin Jianu. În afara Litoralului, destinația tradițională de 1 Mai, turiștii sunt așteptați cu capacități sporite pe Valea Vaserului, unde se vor pune la treabă toate cele 4 locomotive ale Mocănițelor care vor gâfâi cu spor de la 9 dimineața (pe 2 mai vizitatorii au ca bonus un program folcloric)  

Cele mai citite

Cristiano Bergodi, OUT de la Rapid! Cine preia interimatul în Giulești

Rapid București s-a despărțit de comun acord de antrenorul italian Cristiano Bergodi, după o serie negativă de patru înfrângeri consecutive, în primele patru etape...

Alin Burcea (ANAT): Ne vom zbate pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, în subordinea premierului

Alin Burcea a spus că va solicita înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Turism, organism care să se afle direct în subordinea premierului. "Ceea ce ne propunem...

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...
Ultima oră
Pe aceeași temă