27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Buy-back pentru cărucioare pentru copii

Buy-back pentru cărucioare pentru copii

Tăticii se implică tot mai mult în creșterea copiilor, spre deosebire de imaginea tradițională a familiei, unde mamei îi revenea responsabilitatea principală a creșterii copiilor, reiese dintr-o cercetare de piață comandată de reprezentanța românească a unui renumit brand italian, Chicco. Această schimbare socială este mai evidentă în marile orașe și i-a determinat pe managerii ma­gazinelor de obiecte destinate copiilor să conceapă diferite campanii, destinate în primul rând tăticilor. Așa ar fi o campanie de buy-back, adică de răscumpărare a cărucioarelor pentru copii, inspirată din cele destinate automobilelor.

Şcoală pentru părinți

Însă, în ultimii ani, lucrurile s-au schimbat radical, pe măsură ce tot mai mulți tătici intră în concediile de îngrijire a copiilor. De asemenea, „meseria“ de părinte presupune cunoștințe tot mai serioase. Unele companii organizează adevărate cursuri pentru părinți, pentru a-i învăța cum să se implice în viețile copiilor lor, spune conducătoarea uneia dintre cele mai mari firme din domeniul comerțului cu lucruri pentru copii, Paralela 45, care, pe lângă activitatea de excepție din domeniul turismului, este și proprietara magazinelor care oferează brandul Chicco în România, Ruxandra Burcea.

„Tăticii se implică din ce în ce mai mult. Noi chiar organizăm o activitate a noastră, a Chicco, care se numește Școala Părinților, unde participă atât mama, cât și tăticul. În multe situații, tăticul pune mai multe întrebări decât mama, se înspăimântă mai tare decât mama, dar participă la fel de activ în învățarea a tot ceea ce presupune creșterea unui nou-născut și a unui copil mic”, spune Ruxandra Burcea.

Campanii publicitare pentru tătici

Implicarea tot mai mare a tăticilor în creșterea copiilor a determinat unele companii să conceapă campanii special destinate acestora. Așa ar fi o campanie de răscumpărare a cărucioarelor folosite pentru copii, inspirată din cea lansată de comercianții de mașini, spune directorul executiv al Chicco România, Mircea Rădulescu.

„Până la momentul acestui program, exista o cutumă în România, de fapt, și în Europa. Căruciorul se dă de la o generație la alta, de la o familie la alta. Practic, în România, regula este așa: un cărucior este folosit cam de la trei până la cinci copii nou-născuți. Cred că al treilea, al patrulea, al cincilea copil nu mai beneficiază de același confort, de aceeași siguranță. Acesta este și motivul pentru care s-a născut această campanie”, spune Mircea Rădulescu.

Cei care vin în magazinele Chicco cu cărucioare folosite pentru copii, indiferent de marca lor, primesc reduceri consistente la cumpărăturile pe care le fac în magazinele care operează acest brand, indiferent de ce fel de obiecte cumpără părinții sau de valoarea totală a achiziției. Multe dintre cărucioarele incluse în acest program buy-back sunt reparate, spălate și ofe­rite cu generozitate copiilor din familii sărace. Campania a avut un succes deosebit. Mai mult de o treime din totalul cărucioarelor de pe piața românească sunt cu brandul Chicco.

O altă tendință remarcată de studiile de piață este aceea că părinții din România sunt dispuși să cumpere mai puține haine și jucării pentru copii, dar de o calitate ridicată, în locul unor obiecte ieftine, dar de calitate proastă. Și această tendință favorizează brandul Chicco. Ea a justificat, de asemenea, și procesul prin care magazinul Chicco din Cluj, de pe strada Iuliu Maniu, a fost remodelat în conformitate cu cele mai noi tendințe de pe piața europeană.

Un cărucior este folosit cam de la trei până la cinci copii nou-născuți.“ Mircea Rădulescu, Chico România

Cărucioarele pentru copii sunt puse în valoare prin programul buy-back

 

 

 

Cele mai citite

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...
Ultima oră
Pe aceeași temă