19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Cererea pentru închirierea apartamentelor de lux a crescut cu 15%, în primul...

Cererea pentru închirierea apartamentelor de lux a crescut cu 15%, în primul trimestru

Numărul tranzacţiilor de închiriere de apartamente de lux în nordul Bucureştiului a crescut în medie cu 15% în primul trimestru, potrivit Nordis, informează Mediafax.

Astfel, în partea de nord a Capitalei a crescut cererea de apartamente premium de închiriat, atât la nivel de intenţie, cât şi în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii. Cel mai mult a crescut cererea de apartamente de trei camere în aria Aviatorilor, Dorobanţi, Primăverii şi Floreasca, cu 40%, aici şi numărul tranzacţiilor fiind cu 21% mai mare în primul trimestru faţă de ultimul trimestru din 2014, conform unei analize realizate de Nordis, agenţie care are în portofoliu, la vânzare, închiriere sau în administrare, peste 2.500 de proprietăţi premium din zona de nord a Bucureştiului.

“În primul trimestru din 2015 am remarcat o creştere atât a numărului de cereri de apartamente şi vile pentru închiriere, cât şi a numărului de tranzacţii de închiriere, în condiţiile unei oferte relativ constante – cu doar circa 5% mai mari, faţă de trimestrul anterior. Creşterea cererii la nivel de agenţie a fost de peste 50%, iar numărul total de tranzacţii a crescut cu circa 15%. Cei mai mulţi chiriaşi de lux s-au orientat către apartamente de trei camere”, a declarat Emanuel Poştoacă, general manager al Nordis.

O creştere spectaculoasă s-a înregistrat pentru aria rezidenţială de lux Aviatorilor, Primăverii, Dorobanţi şi Floreasca, unde s-a remarcat o creştere de peste 40% a numărului de cereri de închiriere, pentru apartamente situate în imobile construite după anul 2000. Cele mai multe cereri au vizat apartamente cu bugete sub 1.200 de euro şi de asemenea aici s-a înregistrat şi cea mai crescută rată de tranzacţionare.

Numărul de tranzacţii în aria Aviatorilor, Primăverii, Dorobanţi şi Floreascaa crescut cu 21%, potrivit statisticilor Nordis.

Tot în aria Aviatorilor, Dorobanţi, Primăverii şi Floreasca a avut loc şi cea mai vizibilă schimbare a ponderii noilor bugete alocate de către potenţialii chiriaşi în căutare de apartamente premium, astfel dacă în ultimul trimestru din 2014 un procent de 43% veneau cu un buget de până în 1.200 euro/lună, acum procentul acestora s-a ridicat la 55%.

În zonele Băneasa-Pipera şi Herăstrău ponderile bugetelor pentru închiriere s-au păstrat relativ aceleaşi cu sfârşitul anului trecut.

În zona Herăstrău s-a înregistrat o majorare a numărului de cereri cu circa 35%, pe toate categoriile de bugete, atât pentru apartamente cu buget sub 1.200 euro, cât şi pentru apartamente cu buget peste 1.500 euro. Numărul tranzacţiilor este cu 11% mai mare decât în trimestrul anterior.

Numărul total de cereri de închiriere în zona Pipera, atât pentru vile cât si pentru apartamente, a crescut în trimestrul unu 2015 cu circa 30 %, faţă de trimestrul anterior. Creşterea cererii de vile a fost mai mică faţă de creşterea cererii de apartamente. Astfel cererea de vile pentru închiriere în zonele Băneasa şi Pipera a înregistrat o majorare de circa 15%, în timp ce cererea de apartamente pentru închiriere a crescut cu aproximativ 36%, potrivit datelor Nordis.

Cele mai cerute au fost apartamentele şi vilele cu buget lunar sub 1.200 euro şi de asemenea cele mai multe tranzacţii s-au finalizat în aceste bugete. Numărul de tranzacţii de închiriere de locuinţe de lux în zonele Băneasa şi Pipera a crescut cu 17%.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă