12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Costul real al energiei, în dezbatere publică, la Cluj

Costul real al energiei, în dezbatere publică, la Cluj

Expert Forum organizează, vineri 12 decembrie 2014, la Cluj, în cadrul Facultății de Stiințe Politice, Administrative și ale Comunicării, începând cu ora 18, o dezbatere publică despre liberalizarea pieţei de energie şi despre câţi bani scoatem în realitate din buzunar pentru factura la energie – electricitate şi gaze. Dezbaterea va avea loc în Amfiteatrul T1 din Strada Minerilor 85 și este organizată cu sprijinul Asociației Române de Dezbateri Oratorie si Retorică Transilvania.

„Ştiaţi că preţurile la energie ascund subvenţii de la buget pe care nu le vedem, dar le plătim? Ştiţi cât şi cui plătiţi pentru energie, pe lângă factura pe care o primiţi prin poştă? V-aţi întrebat vreodată de ce nu vă puteţi alege liber furnizorii de energie, aşa cum faceţi pentru telefon sau alte servicii?”, sunt câteva dintre provocările organizatorilor.

La dezbatere sunt invitaţi şi încurajaţi să participe toţi cei interesaţi. Vom vorbi despre costul energiei în România şi de ce acesta e mai mare decât în Vest, despre impactul corupţiei asupra acestor costuri şi despre cum o piaţă liberalizată ar putea însemna preţuri mai mici şi calitate mai bună decât în prezent, încercând, totodată, să răspundem oricăror întrebări vor apărea din public. Dezbaterea va începe şi se va sfârşi cu un scurt vot electronic prin care ne spuneţi ce putem cere public autorităţilor pentru a îmbunătăţi serviciile din prezent.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă