18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăAlegeri 2016Costul Unui Apartament De Lux In Buget

Costul Unui Apartament De Lux In Buget

Segmentul imobiliarelor de lux din Romania da semne clare de revenire in ultima perioada, dovada stand faptul ca pana in 2017 este estimata o crestere cu 175% fata de achizitiile din 2014-2015. Insa chiar daca vorbim despre piata de lux, diferentele de pret pentru apartamentele din zonele de lux ale Capitalei pot fi extrem de mari.

Preturile apartamentelor de lux din zonele premium ale Bucurestiului (centrul si nordul orasului) au crescut in medie cu 1.000 de euro la sfarsitul anului 2015, insa nordul Capitalei ramane de departe zona premium cea mai scumpa. Pentru a va face o imagine mai concreta asupra situatiei, un apartament de patru camere din nordul Bucurestiului poate depasi 100.000 de euro, in timp ce acelasi apartament situat in estul sau in vestul Capitalei valoreaza cu aproximativ 35.000 de euro mai putin.

Daca sunteti in cautarea unei investitii imobiliare in buget, trebuie sa stiti ca pretul mediu al unui apartament de lux situat in centrul sau in Nordul orasului era estimat la 69.000 de euro la sfarsitul lui 2015. In acelasi timp, apartamentele din celelalte zone ale Capitalei s-au ieftinit.

Probabil cea mai convenabila varianta pentru cei cu un buget limitat este achizitionarea unor apartamente de lux de 2 camere intr-o zona premium din Bucuresti. Pretul mediu al unui astfel de imobil este de 58.000 de euro, iar randamentul investitional ajunge la 5-8%. Zonele premium ale Bucurestiului sunt: Soseaua Nordului-Herastrau, Aviatorilor-Kiseleff, Primaverii, Dorobanti, Victoriei, Universitate, Romana, Aviatiei, Baneasa si Pipera. Locuintele de 3 camere din aceste zone ale Bucurestiului au un pret mediu de 79.000 euro.

Apartamentele cu 2 camere din zonele premium sunt solicitate si cumparate in special de catre investitori pentru ca acestea au preturi mai scazute datorita suprafetelor mai mici, dar si pentru ca aceste apartamente de lux au un potential de inchiriere mult mai bun, fie ca vorbim de expati, de turisti sau de romani. Cererea pentru achizitii imobiliare personale se indreapta in special spre apartamentele mari, de 3 sau 4 camere sau de tip penthouse.

Procentul celor care cumpara apartamente pentru a le inchiria ulterior a ajuns la 35% din totalul achizitiilor, fata de 20% in 2014. Acest lucru se datoreaza dobanzilor scazute pentru cei care isi tin banii in banci, a revenirii creditarii, dar si a oportunitatilor imobiliare care sunt pe piata.

In timp de Primaverii este cea mai scumpa zona din Capitala, cea mai ieftina zona de lux din nordul Bucurestiului este Aviatiei, unde preturile apartamentelor cu doua camere si cu suprafete de 65-70 mp variaza intre 110.000 si 135.000 de euro. Un pret mic doar in comparatie cu pretul unui apartament de doua camere din zona Primaverii, care sare de 350.000 de euro.

In acelasi timp, inainte de a face o astfel de investitie, este recomandat sa va informati referitor la costurile de intretinere ale imobilului. Este important sa stiti ca locuintele noi din ansamblurile rezidentiale au costuri mai mari decat cele din blocurile vechi, pentru ca administratorii cer mai multi bani pentru facilitati si diferite taxe de mentenanta. Concret, orice facilitate in plus, precum spatii de joaca pentru copii sau monitorizare video, inseamna si bani in plus pe care proprietarul ii va plati lunar.

O proprietate de lux nu inseamna doar un pret mare de achizitionare, ci si un buget generos lunar alocat intretinerii imobilului si cheltuielilor administrative care este justificat de catre serviciile exclusiviste. In acelasi timp insa, aceste apartamente sunt inteligente si permit un control centralizat al functiilor care tin de confort.

De partea cealalta a baricadei, care sunt interesati de apartamente de inchiriat Bucuresti in regim hotelier trebuie sa scoata din buzunare cel putin 35 de euro pe noapte pentru un apartament de doua camere dintr-o zona centrala a Bucurestiului. Chiar daca reprezinta o varianta mai mult mai convenabila decat cea a cazarii la un hotel de lux din Bucuresti, cazarea la un apartament de lux se adreseaza totusi celor cu venituri peste medie, mai ales pentru cei care vor sa inchirieze pe termen mediu si lung.

Cele mai citite

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Mircea Geoană critică dur sistemul de vot din România: Este cel mai primitiv din toată Europa

Sistemul de vot din România este cel mai primitiv din toată Europa a declarat, sâmbătă, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, la Congresul...
Ultima oră
Pe aceeași temă