14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Cum decidem ce investiţii sunt mai folositoare pentru noi

Cum decidem ce investiţii sunt mai folositoare pentru noi

Părerile referitoare la felul în care este cel mai bine să fie investiți banii economisiți sunt contradictorii și confuze. Adevărul este că nu există un răspuns clar, universal valabil, la întrebările de bază: credit pentru casă sau chirie? Mașină cu motor puternic, cu consum mic sau una de oraș, ușor de parcat, dar cu motor mic și, cel mai probabil, consum mare? Depinde, de la caz la caz, trebuie luați în considerare foarte mulți factori și gândit pe termen cât mai lung.

Să analizăm cele mai populare două investiții și câțiva factori care trebuie luați în considerare înaintea unei investiții majore.

  1. Casa

Pentru cei care de abia au terminat facultatea, sunt la primul job și cochetează cu ideea de a pleca să lucreze prin alte țări, un credit nu ar fi cea mai potrivită alegere. În schimb, cei aflați într-o relație stabilă, cu șanse mari ca aceasta să evolueze într-o căsătorie și copii, trebuie să ia în considerare dacă o viitoare familie va încăpea în casa pentru care doresc să facă creditul. Sau dacă este o alegere potrivită o casă în afara orașului, fără un mijloc de transport în comun în apropiere sau fără magazine.

Principalul argument în favoarea unui credit imobiliar este că, în loc de a plăti o chirie, aproximativ aceeași sumă să meargă pe plata unei rate lunare, având în vedere că, la finalul creditului, vei deține proprietatea respective. Banca Transilvania are niște condiții bune pentru acordat astfel de credite.

Există și alte investiții esențiale pe termen lung, care merită luate în considerare, chiar dacă implică niște cheltuieli inițiale substanțiale. Surse alternative de energie, o izolare mai bună, termostat – toate acestea vor ajuta la reducerea facturilor la utilități.

2. Mașina

În general, mașina este considerată o investiție bună atunci când te va ajuta să câștigi mai mulți bani sau mai mult timp. Trebuie să te întrebi de la început în cât timp îți recuperezi investiția. Alți factori de luat în considerare înainte de a investi într-o mașină: timpul petrecut parcurgând distanțe lungi, în afara localității, sistemul local de transport în comun, sumele care vor fi alocate pentru întreținere, taxele, asigurarea, ITP-ul, cauciucurile de iarnă.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...
Ultima oră
Pe aceeași temă