14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Indemnizațiile lunare pentru invalizi, veterani și văduve de război se majorează cu...

Indemnizațiile lunare pentru invalizi, veterani și văduve de război se majorează cu 75 la sută

Cuantumul indemnizațiilor lunare de care beneficiază invalizii de război, veteranii și văduvele de război a fost majorat cu 75% față de valoarea actuală, a anunțat, marți, Ministerul Apărării Naționale.

Decizia a fost luată de Guvernul României, la propunerea MApN, printr-o Ordonanță de Urgență care modifică Legea 49 / 1991.

Invalizii de război încadrați în categoriile 'mari mutilați' și gradul I de invaliditate vor beneficia lunar de 259 de lei, cei încadrați în gradul II de invaliditate de 231 de lei, iar pentru gradul III de invaliditate cuantumul a fost crescut la 196 de lei. Tot la 196 de lei au fost stabilite și noile cuantumuri ale indemnizațiilor lunare de veteran de război și ale văduvelor de război care nu s-au recăsătorit.

În aceeași ședință de Guvern a fost adoptată, la propunerea Ministerului Muncii, o hotărâre prin care cuantumul ajutorului anual pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor și văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, a fost stabilit la 335 de lei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă