13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016INS: Numărul autorizațiilor pentru construirea clădirilor rezidențiale a crescut

INS: Numărul autorizațiilor pentru construirea clădirilor rezidențiale a crescut

În primele două luni ale acestui an au fost eliberate 3.923 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale, în urcare cu 4,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Institutul Național de Statistică, conform Mediafax.

Astfel,  au fost consemnate creşteri în regiunile Sud-Est, Nord-Vest, Bucureşti-Ilfov, Sud-Muntenia şi Nord-Est.

Pe de altă parte, s-au înregistrat scăderi ale numărului de autorizaţii eliberate în regiunile Centru (-71 autorizaţii), Vest (-56) şi Sud-Vest Oltenia (-25), se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

În februarie au fost date 2.249 de autorizaţii pentru clădiri rezidenţiale, din care 64,6% sunt pentru zona rurală, mai multe în total cu 34,3% faţă de ianuarie şi cu 2,8% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut.

Cele mai importante creşteri s-au evidenţiat în regiunile de dezvoltare Nord-Est, unde au fost date 474 autorizaţii (55%), Bucureşti-Ilfov – 355 autorizaţii (65%), Nord-Vest – 335 autorizaţii (31%), Sud-Muntenia – 316 autorizaţii (23%) şi Vest – 212 autorizaţii (39%).

Faţă de februarie anul trecut, s-au eliberat mai puţine autorizaţii în regiunile Centru (-72 autorizaţii), Vest (-45) şi Sud-Vest Oltenia (-12).

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă