6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Bilanțul Loteriei bonurilor fiscale: Câți români au găsit bonuri câștigătoare în două...

Bilanțul Loteriei bonurilor fiscale: Câți români au găsit bonuri câștigătoare în două zile

4.245 de persoane au depus marți și miercuri, la sediile teritoriale ale administrației fiscale, cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale, informează un comunicat de presă transmis de ANAF.

Citește și: Ponta se laudă pe Facebook cu Loteria bonurilor fiscale

Astfel, în Iași au depus cereri de revendicare a premiilor 709 persoane; în Brașov 651 persoane; în Galați au revendicat premiile 568 persoane; în București au fost depuse 548 de cereri, în Ploiești 496 persoane au revendicat premiile oferite în cadrul Loteriei Bonurilor fiscale, în Cluj 490 persoane au depus cereri, în Timișoara s-au anunțat  413 câștigători, iar în Craiova 370 persoane au depus cereri de revendicare a premiilor Loteriei bonurilor fiscale.

Valoarea bonurilor fiscale câştigătoare, de 6 lei, a fost stabilită printr-o extragere în trei etape: o bilă pentru luna emiterii bonului – cifra 2, reprezentând luna februarie, o bilă pentru ziua emiterii bonului – 7, urmate de ultima etapă, cu trei bile reprezentând valoarea bonului – cifrele 0, 0, 6. Pentru extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu şi 999 lei inclusiv, cuprinzând taxa pe valoarea adăugată.

Citește și: A avut loc prima extragere pentru Loteria bonurilor fiscale. Ce valoare au bonurile câștigătoare

Premiile pot fi revendicate până la data de 13 mai inclusiv. Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători.

Suma totală, de un milion de lei, va fi împărţit între toţi cei care au bonuri de 6 până la 6,99 lei, validate de ANAF. Suma finală va fi impozitată cu 16%. După ce au văzut rezultatul primei ediţii a loteriei fiscale, oamenii spun că vor începe să colecţioneze bonurile.

Următoarea extragere a Loteriei fiscale va avea loc în data de 17 mai. Atunci vor participa bonurile emise în luna aprilie.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă