13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Monitor Social: Românii sunt săraci, dar au maşină

Monitor Social: Românii sunt săraci, dar au maşină

29,9 la sută din populaţia României suferă de privare materială severă, mult peste media de 9,9 la sută a Uniunii Europene.

Cu toate acestea, numărul de automobile înmatriculate în România este foarte ridicat, relevă  o analiză realizată în cadrul proiectului Monitor Social.

Bucureşti – Ilfov: un automobil la doi oameni

În România, cele mai multe automobile raportate la numărul locuitorilor sunt în regiunea Bucureşti – Ilfov. Aici sunt înmatriculate 427 de maşini de pasageri  la mia de locuitori, în timp ce 29 la sută din populaţie suferă de privare materială severă.

Drept comparaţie, media Uniunii Europene este de 445 de maşini de pasageri la mia de locuitori, în condiţiile în care doar 9,9 la sută dintre cetăţenii UE suferă de privare materială severă.

Citeşte şi: Poliţia bulgară instalează CAMERE VIDEO la bordul maşinilor particulare. Vezi scopul acestora

În România, cele mai puţine maşini sunt înmatriculate în regiunea nord-est: 156 de autovehicule la mia de locuitori. La polul opus,  36,8 la sută dintre moldoveni suferă de privare materială severă.

Indicatorul “privare materială severă” desemnează acea parte a populaţiei care nu îşi permite măcar 4 din următoarele 9 obiective: să-şi plătească chiria, ipoteca sau utilitaţile lunare; să-şi menţină căldura în locuinţă; să suporte unele cheltuieli neaşteptate; să mănânce carne sau proteine în mod regulat; să plece într-o vacanţă; să aibă televizor, maşină de spălat, automobil sau telefon.

 Proiectul Monitor Social este realizat în România de Fundaţia Friedrich Ebert.

Citeşte şi: Drama de pe şoselele României: Viteza ucide mai puțini oameni decât infrastructura proastă

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Petre Roman, la Parchetul General, în Dosarul Mineriada. FOTO

Fostul premier Petre Roman, s-a prezentat, astăzi, la sediul Parchetului General, pentru a lua la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă