13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Șeful ANRE: Prețul la curentul electric, redus de la începutul anului viitor

Șeful ANRE: Prețul la curentul electric, redus de la începutul anului viitor

Prețul la curentul electric va fi redus 5-6% pentru populație, iar tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului, informează Agerpres.

Potrivit președintelui Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț, tarifele de energie urmează să scadă începând cu 1 ianuarie. 

“De la 1 ianuarie tarifele de energie vor scădea proporțional cu scăderea tarifelor de distribuție din cadrul prețului final. Tariful de distribuție va scădea cu un procent între 8 și 10%, de asemenea va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a prețului de 5-6% începând cu 1 ianuarie”, a spus Havrileț, la cea de-a 25-a ediție a Conferințelor Focus Energetic.

Totodată,  reducerea prețului de producție la gaze naturale, va fi de 10% de la jumătatea anului viitor, însă noile prețuri vor fi resimțite de consumatorii industriali, respectiv de 5-6%, La nivelul consumatorului casnic, calendarul de liberalizare a prețului va aduce o nouă majorare, de 6 lei pe MWh.

De asemenea, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, a afirmat că se așteaptă o reducere a prețurilor individuale pentru cei 38 de producători de energie termică și că scăderea va fi în medie cu 4%, la care se vor aplica tarifele de transport și distribuție precum și elementele de subvenționare pe care fiecare consiliu municipal le stabilește prin hotărâre fiind determinat astfel prețul final de facturare. Calotă a precizat că în cazul Bucureștiului reducerea va fi de 3,5%, iar la Craiova de 3,12%.

 

 

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă