22 C
București
marți, 16 aprilie 2024

Promovare

Propunerea mea vine în continuarea articolelor scrise în august – „De la vorbe la fapte” – şi septembrie – „Perioada de probă”. De această dată, vă propun să treceţi la treabă. Să vă definiţi un plan de dezvoltare care să vă asigure trecerea de la postul de manager operaţional la cel de strateg. Da, a propriei vieţi.

Ştiu, e mai simplu să-i învinovăţeşti pe alţii pentru nereuşită sau stagnarea profesională. Mai ai o variantă. Să îţi construieşti planul de acţiune şi să-l urmezi conştiincios, fără supervizarea nici unui şef.

Cum să faci asta?

Răspunzându-ţi onest la nevoile tale, atât personale, cât şi profesionale. Investind pentru început în tine cu timpul dedicat pentru această temă.

Gata?

Ştii ce îţi doreşti, preferabil, de la angajator? Dacă nu îţi asumi o susţinere argumentată în faţa acestuia, singura opţiune este să ţi le oferi singur. Eşalonând cheltuielile aferente şi bucurându-te de această victorie. Acest tip de investiţie este cu siguranţă una profitabilă. Orice pas făcut în direcţia care te reprezintă contribuie implicit la eficienţa ta.

Îmi aminteam cu câteva zile în urmă de bunul obicei al unor angajatori de a dedica spaţiu în clădirile de birouri pentru odihnă, relaxare. Şi nu mă gândesc la spaţiile în care este permis fumatul, cu toate că şi acele pauze sunt în oarecare măsură benefice.

Mă gândeam la o încăpere care avea fotolii şi chiar o canapea pe care cei care îşi doreau,puteau să se întindă şi să citească. Mai mult, găseau în biblioteca din acelaşi spaţiu resurse de lecturare din domeniul în care profesau şi, astfel, timpul petrecut citind era o pauză activă. Mintea funcţiona detaşată de stresul unui obiectiv care trebuie imperios atins, asimilând cunoştinţe.

Dar, dacă acest tip de cerinţă nu încape în oferta angajatorului, de ce să nu faci singur acest lucru pentru tine? Sau chiar să-ţi acoperi nişte nevoi de dezvoltare într-un cadru privat? Sunt sigură că oricare dintre noi face acest lucru în momentul în care se identifică cu beneficiarul acestui proiect.

Trecând la acţiune, suntem în măsură să probăm dimensiunea strategică a managementului personal. Pentru că, în acest caz, avem toate resursele la îndemână şi nu ne rămâne decât să le valorificăm.

Succes!

MIHAELA  FEODOROF, Managing partner Yourway – Life and ­Career Counseling www.yourway.ro

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă