11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăAlegeri 2016România are mai puțini pensionari

România are mai puțini pensionari

Numărul pensionarilor din România a scăzut cu 58.000 în primul trimestru al acestui an iar pensia medie a crescut la nivelul de de 844 de lei, anunță Mediafax.

Numărul mediu de pensionari din România se situa în primul trimestru la 5,37 milioane, în scădere cu 1% (58.000 de persoane) faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, pensia medie lunară a crescut în perioada analizată cu 6,2%, la 844 lei, potrivit datelor INS, mai scrie sursa citată.

Pe de altă parte, și comparativ cu trimestrul anterior ( T3 2013 – n.r.) în primele trei luni ale acestui an, numărul pensionarilor a scăzut cu 18.000 persoane, iar pensia medie lunară a fost cu 4,1% mai mare.

Pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. În acelaşi timp, pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 87,1% în totalul celor de asigurări sociale.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 845 lei în trimestrul unu al acestui an, cu discrepanţe semnificative în profil teritorial, ecartul dintre valoarea minimă şi cea maximă depăşind 350 de lei. Astfel, cea mai redusă valoare a pensiei medii s-a înregistrat în judeţul Giurgiu, de 678 lei, iar cea mai mare în Bucureşti, de 1.068 lei.

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

SUA fac „tot ce este omenește posibil” pentru a furniza rapid arme Ucrainei

Statele Unite(SUA) fac "tot ce este omeneşte posibil" pentru a furniza rapid arme Ucrainei, care se confruntă cu o nouă ofensivă rusă, a declarat...

A fost dezvoltat plasticul care se descompune când nu mai e nevoie de el

O echipă de cercetători a dezvoltat un nou tip de plastic biodegradabil, care conține bacterii vii ce declanșează descompunerea materialului, potrivit antena3.ro. Noul plastic care...
Ultima oră
Pe aceeași temă