13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăAlegeri 2016Se vând tot mai puține mașini

Se vând tot mai puține mașini

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut în primul trimestru cu 1,8% ca serie ajustată, iar afacerile pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei au consemnat o creştere de 7% serie brută şi 6,2% serie ajustată, potrivit INS.

Reducerea afacerilor din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor a fost cauzată de scăderi înregistrate la activităţile provenite din întreţinerea şi repararea autovehiculelor (-2,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-2,1%) şi comerţul cu autovehicule (-0,4%). Creşteri s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, respectiv întreţinerea şi repararea motocicletelor (+2,6%).

În primul trimestru comparativ cu perioada similară din 2013, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,8%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, perioada analizată a înregistrat o cifră de afaceri cu 7% mai mare comparativ cu trimestrul I 2013, provenită de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+30,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+9,8%), activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+9,3%), şi activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+7,1%). Activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au scăzut cu 2,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a înregistrat o cifră de afaceri cu 6,2% mai mare.

În luna martie 2014, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţǎ de luna precedentă ca serie brută cu 13,2% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,4%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 8,1% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 3,4%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,6%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 1,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,3%.

Comparativ cu luna martie a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută a înregistrat per total o creştere cu 2%, datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+5,7%). Scăderi s-au înregistrat la activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-2,1%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente;întreţinerea şi repararea motocicletelor (-0,8%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,8%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna martie 2014 a consemnat o creştere cu 1,6% faţă de luna martie 2013.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna martie 2014 comparativ cu martie 2013 a avut o cifră de afaceri cu 1,7% mai mare, provenită în principal de la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+11,2%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,4%), activităţile de spǎlare, curǎţare şi vopsirea textilelor şi blǎnurilor (+7,1%) şi de la hoteluri şi restaurante (+3,1%). Scăderi au înregistrat activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-4,2%).

O creştere de 2,3% a fost consemnată în martie 2014 versus martie 2013 şi la servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă