7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Senatorul Teodorovici îi cere ministrului de Finanțe să clarifice ideea privind naţionalizarea...

Senatorul Teodorovici îi cere ministrului de Finanțe să clarifice ideea privind naţionalizarea pensiilor private: Este periculos să laşi astfel de zvonuri

Eugen Teodorovici, președintele Comisiei de buget – finanțe din Senat, i-a cerut ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, să facă o clarificare cu privire la ideea de naţionalizare a pilonului II de pensii, informează miercuri News.ro.

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și, ulterior, ministru al Finanțelor, a declarat că, dacă Viorel Ștefan nu clarifică situația în cel mult două zile, se impune audierea acestuia în cadrul Comisiei senatoriale, întrucât este "periculos să laşi pe piață" astfel de zvonuri.

"Dacă astăzi sau poate mâine, cel târziu, domnul ministru de Finanţe, Viorel Ştefan, nu face o clarificare în acest sens, cred că săptămâna viitoare se impune ca noi de la Comisia de buget finanţe să facem o astfel de invitaţie a domnului ministru la comisie pentru că este, totuşi, chiar periculos să laşi astfel de zvonuri în piaţă fără să ieşi să le infirmi. Sau dacă dânsul are astfel de viziuni, trebuie să spună foarte clar, trebuie să ştim cu toţii care este viziunea ministrului de finanţe”, a precizat Eugen Teodorovici, întrebat dacă ia în calcul să îl cheme pe Viorel Ştefan la comisie pentru a discuta despre naţionalizarea pilonului II de pensii.

Senatorul PSD a ţinut să precizeze că discuţia privind pensiile este "falsă”.

"Din punctul meu de vedere, aşa ceva nu este posibil. Este doar o informaţie falsă şi mă aşteptam ca cei care au lansat o astfel de informaţie să ceară ministrului de Finanţe un punct de vedere şi care este strategia Ministerului de Finanţe pe această zonă”, a completat social-democratul.

De asemenea, întrebat dacă a discutat cu Viorel Ştefan despre această chestiune şi dacă poate să garanteze că informaţia este fără acoperire, Teodorovici a spus că el poate să afirme doar că este "o greşeală de comunicare”.

"Eu pot să vă garantez doar dacă sunt într-o poziţie în care pot să decid. Atât timp cât nu sunt într-o astfel de poziţie, nu pot să vă garantez. Eu pot să vă spun foarte clar că este o greşeală dacă aşa ceva ar fi luat în calcul şi oricum este o greşeală de comunicare. Nu se comunică foarte clar pe un astfel de subiect. Deci, domnul ministru trebuie să iasă foarte clar astăzi – mâine, cât mai repede şi să infirme un astfel de zvon”, a conchis Eugen Teodorovici. 

Fondul de pensii NN şi-a anunţat clienţii cărora le administrează pensia privată obligatorie că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

Naţionalizarea pensiilor private a fost pusă recent în discuţie de prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu şi negată vehement de ministrul Finanţelor prin reacţia „Aberaţie!”, NN Pensii simţind însă acum nevoia de a se adresa clienţilor săi pe această temă şi de a le cere să se implice activ.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...
Ultima oră
Pe aceeași temă