15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăAlegeri 2016Un lider trebuie să aibă viziune

Un lider trebuie să aibă viziune

Un lider adevărat trebuie să aibă claritate în mesaje, în timp ce trebuie să-i respecte pe cei din jurul tău şi să-şi asume responsabilităţile pentru faptele sale şi ale celor din jurul său. Mai mult, Păcuraru precizează că un lider va şti să fie empatic cu oamenii săi, încât nu va avea probleme în a delega anumite sarcini.

Cum definiţi leadership-ul?

Leadership-ul este ştiinţa prin care reuşeşti să îi convingi pe ceilalţi să te urmeze în a atinge un scop comun. Practic, este modul prin care tu reprezinţi viziunea celorlalţi în jurul tău şi îţi asumi responsabilitatea să o atingi.

Se poate spune că este un lucru serios?

Da, pentru că în momentul în care îţi conduci doar viaţa ta, poţi să spui că îţi permiţi să greşeşti şi că îţi este mai uşor să o iei de la capăt. Atunci când reprezinţi viziunea altor persoane, deja este ca şi atunci când conduci o maşină în care se află şi alţi oameni. Nu-ţi mai permiţi să faci depăşiri.

Se poate învăţa să fii lider?

Dacă nu aş fi crezut acest lucru nu m-aş mai fi aflat aici (preşedinte al Fundaţiei LEADERS – n.r.). Există o tehnică prin care pot fi cultivate abilităţile unui lider. Este acelaşi lucru ca şi atunci când ai încerca să înveţi să joci ping-pong (tenis de masă – n.r.).

Şi, în ce constă antrenamentul în a te forma ca lider?

Antrenamentul constă în a îmbunătăţi anumite abilităţi. Este nevoie de claritate în mesaje pentru a putea capta atenţia oamenilor. În plus, trebuie să înveţi să-i respecţi pe cei din jurul tău, să-ţi asumi responsabilitatea pentru faptele tale şi ale celor din jurul tău. Imaginaţi-vă că un lider trebuie să fie un catalizator pozitiv pentru a putea conduce un grup. Oamenii trebuie să aibă încredere în tine, să-şi dea seama că viziunea ta este cea corectă şi că-i îndrepţi pe drumul corect. Astfel, ei te urmează.

În plus, trebuie să fii serios şi să ai valori etice. Aceste lucruri sunt valabile în cazul liderilor pozitivi. Sunt şi lideri negativi, care nu respectă aceste calităţi, însă procesul de formare este acelaşi. Au oamenii încredere în ei, sunt persoane puternice, comunică foarte clar etc.

Care ar fi calităţile unui conducător?

În primul rând, un lider trebuie să aibă viziune. Ideea este că poţi fi lider în momente în care nu conştientizezi. Poţi să fii lider în faţa prietenilor tăi atunci când spui să mergi la o terasă, dar noi discutăm despre nişte acte care schimbă coeziunea unui grup sau un destin. Şi, atunci, important este să-ţi doreşti să-i conduci pe oameni şi să-ţi asumi răspunderea.

Şi, să fii vizionar.

Exact. Trebuie să te gândeşti şi să vizualizezi că tu îi vei conduce într-o perioadă de timp pe acei oameni, astfel încât să-ţi asumi succesul şi eşecul. Trebuie să ai curaj. Indiferent cât de mic este grupul, vei fi contestat. Nu poţi conduce 100% un grup. În plus, un lider este empatic cu oamenii săi, ştie să delege anumite sarcini şi ştie cum să-şi planifice resursele. Oricum, important este să-ţi asumi responsabilitatea şi să vrei să faci lucrul acesta.

Mai devreme vorbeaţi de lideri negativi. Cum îi putem identifica pe aceştia?

Uitaţi-vă la Hitler. El a fost un lider foarte bun, dar direcţia lui a fost negativă. Deci, etica nu l-a îndreptat către calea pozitivă, dar ca exerciţiu de leadership, imaginaţi-vă că a mobilizat foarte mulţi oameni, dar spre o viziune pe care a avut-o doar el. În contrast, pot să-l amintesc pe Nelson Mandela, care are 92 de ani, şi care este urmat de oameni, de zeci de ani.

În ce măsură este un risc pentru un angajator să aibă în echipă un lider?

Este foarte important să ai în echipă un lider, pentru că el poate fi şi un foarte bun „follower” (urmăritor – n.r.). Şi, atunci, el va şti şi să urmeze, iar acesta este un caz foarte fericit. De ce? Imaginaţi-vă climatul organizaţional ca o barcă, în care fiecare membru al echipei primeşte câte o vâslă.

Astfel, poate exista o barcă în care echipa vâsleşte într-un mod sincronizat şi merge în aceeaşi direcţie, dar şi o barcă în care fiecare membru loveşte apa în direcţii diferite. Iar, un lider, într-o situaţie de genul acesta, va înţelege care este fluxul de răspundere şi cel de autoritate şi va merge pe acesta. Prin urmare, el poate fi un foarte bun conducător pentru cei din echipă şi un foarte bun „follower” pentru cei care sunt deasupra sa ierarhic.

Dumneavoastră de ce sunteţi un lider?

În primul rând, mă conduc pe mine şi nu mă simt ca o barcă într-o furtună. Simt că, într-o oarecare formă, am ceva control asupra vieţii, iar chestia asta mă face să mă simt foarte bine. În general, am ales drumul pe care am vrut să merg şi nu mi s-a suflat în ce direcţie să o iau.

Cum aţi ajuns în cadrul LEADERS?

Sunt în LEADERS din 2001. LEADERS-ul a fost fondat de un prieten de al meu foarte drag, alături de care am fost în prealabil în altă organizaţie. Personal, am venit aici, pentru că aveau programe mult mai apropiate faţă de ceea ce credeam eu că mi se potriveşte. Din 2004, am devenit preşedintele organizaţiei, iar, ulterior, organizaţia s-a transformat dintr-una care depindea foarte mult de sponsori şi parteneri, într-o întreprindere socială, un exemplu de antreprenoriat social. Am făcut lucrul acesta, pentru că ne-am dat seama că asta este direcţia organizaţiei.

Care a fost prima lecţie pe care aţi primit-o în cadrul LEADERS?

Asumarea responsabilităţii pentru lucrurile pe care le faci. Prima dată când am venit în organizaţie (la 19 ani – n.r.), la sfârşitul anului 2001, am fost implicat într-un mare eveniment din care nu înţelegeam absolut nimic din ce se întâmpla. Nu-mi aduc aminte exact ce s-a întâmplat atunci, dar ştiu că eram responsabil cu două lucruri.

Dacă aţi avea acum în faţă un tânăr de 19 ani, ce primă lecţie i-aţi oferi despre leadership?

În momentul de faţă, aş încerca să-l învăţ elemente de etică. Este foarte important să ai o etică pozitivă. De ce spun asta? În general, românii au o gândire pe termen scurt, iar, de multe ori, aceasta reprezintă un compromis. Sunt multe persoane care zic ceea ce vrei tu să auzi, doar pentru că vor să treacă foarte repede de lucrul respectiv, indiferent că este o promovare sau angajare. Iar, astea sunt lucruri ce ţin de etică. Îşi imaginează că dacă au păcălit pentru două luni de zile pe cineva, toată viaţa le va fi uşoară. Lucrurile serioase se construiesc greu. Atunci, aş încerca să învăţ pe cineva că este etic să-ţi asumi ceea ce spui şi ceea ce faci. Până la urmă, să nu te păcăleşti pe tine.

Cum ar trebui să ne depăşim condiţia?

Făcând ceea ce ne place. Poţi face multe compromisuri, dar nu când îţi alegi ceea ce vrei să faci în viaţă. Urmează drumul care îţi place.

Venirea dumneavoastră în Bucureşti a fost parte a unui compromis?

Nu. Eu sunt din Adjud, Vrancea, un oraş de 16.000 de locuitori. Ce să fac acolo?

La venirea în Capitală, de ce aţi ales Academia de Studii Economice (ASE)?

Părinţii mei aleseseră Dreptul, la momentul respectiv, fapt pentru care făcusem pregătire un an de zile pe tema aceasta. Dar, într‑un final, am ales ASE-ul, pentru că nu eram foarte pasionat de matematică, însă eram de logică. În timpul liceului, am obţinut câteva performanţe interesante la Olimpiada naţională de logică şi, astfel, am zis că ASE-ul este mai apropiat de partea raţională faţă de Drept.

Ce recomandări aveţi pentru un tânăr care se pregăteşte să intre pe piaţa muncii?

Să lase facultatea şi să intre în ONG-uri. Să se ducă să facă foarte multă practică în ONG-uri, să aibă ocazia să greşească şi să intre în extrem de multe proiecte.

ÎN LOC DE CV

Petru Păcuraru este absolvent al Facultăţii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti. În plus, Păcuraru are un master Asebusss în Project Management, iar, în 2008, a fost unul dintre Young Leaders cu Aspen România. În prezent, este managing director al Human Performance Development International şi preşedinte al Fundaţiei LEADERS.

Anterior, Păcuraru a făcut consultanţă pe partea de dezvoltare organizaţională, recrutare de middle management, outsourcing pentru industria de executive search, cât a şi dezvoltat proiecte de publicitate, multimedia advertising. De asemenea, preşedintele LEADERS poate fi găsit la diferite evenimente, prezentări, seminarii, workshop-uri, vorbind despre antreprenoriat, leadership, pasiuni şi motivaţia de a-ţi depăşi condiţia.

LEADERS ÎN 2011 LEADERS ÎN 2011

Fundaţia LEADERS acţionează pe trei segmente de vârstă. Pentru segmentul 14-18 ani, care vizează liceenii, în 2011, organizaţia va oferi training-uri gratuite de leadership pentru liceenii din toată ţară. „La început, am susţinut aceste training-uri la nivelul Capitalei, dar treptat am reuşit să ajungem şi în alte oraşe ale ţării”, menţionează Adelina Maria, development manager în cadrul fundaţiei.

Al doilea segment vizează tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani. „Aici, avem două programe, respectiv Leadership Education şi Leadership School”, explică Adelina Maria. Leadership Education este un program desfăşurat în universităţi primăvara şi toamna, cam în două universităţi din Bucureşti pe sezon. În cadrul acestor evenimente, se susţin training-uri gratuite despre leadership în faţa a 100 de tineri. „În primăvara anului acesta, o să megem la Universitatea de Construcţii şi la Universitatea din Bucureşti sau Politehnică”, spune Adelina Maria.

Leadership School este o şcoală de şase zile şi care se ţine de două ori pe an, respectiv în primăvară şi în vară. „În cadrul acestei şcoli, reunim 30 de tineri din toată ţară, cărora le oferim un network (reţea de contacte -n.r.) foarte puternic şi ocazia de a învăţa leadership de la oameni din toate domeniile posibile”, susţine Adelina Maria.

Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani, Fundaţia LEADERS oferă oportunitatea participării la Leadership Academy, care are aceeaşi structură ca Leadership School, fiind adaptată programa pentru tinerii antreprenori.

Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă