19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialAntreprenoriat social în comunitățile rurale

Antreprenoriat social în comunitățile rurale

Fundația Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională Eleutheria în calitate de beneficiar, împreună cu S.C. HR Specialists S.R.L. și SOS Insertion et Alternatives, în calitate de parteneri au lansat Seminarul de Consultare şi Promovare din cadrul POSDRU/173/6.1/S/148396 „Antreprenoriat social pentru comunități locale”.

Anunțul public a fost realizat în cadrul conferinței de presă ce a avut loc la București, vineri, 25 septembrie 2015, în incinta Hotelului Athenee Palace Hilton – Sala Enescu I, II (Str. Episcopiei 1-3). La eveniment au participat membrii proiectului, presa, dar și persoanele interesate de beneficiile proiectului.

Principalul obiectiv al proiectului este dezvoltarea economiei sociale în regiunile București- Ilfov, Sud-Muntenia, Nord-Vest, Centru și Sud-Est. În sprijinul acestui obiectiv a fost elaborat un Ghid de Antreprenoriat Social, care să ajute la orientarea antreprenorilor, a managerilor și a personalului din cadrul structurilor de economie socială, dar și a celor ce doresc să înceapă o întreprindere socială pe viitor.

Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, acesta desfășurându-se între 05.01.2015-31.12.2015. Proiectul va fi cofinanțat prin Fondul Social European (FSE), şi are ca rezultat imediat: înfiinţarea a 10 structuri de economie socială, angajarea a 49 de persoane ce aparțin grupurilor vulnerabile, elaborarea unui studiu care va asigura utilizarea eficientă atât a experienței și a învățăturilor extrase din realizarea prezentului proiect, cât și a experienței și a complementarității unor inițiative similare din România și din alte țări ale Uniunii Europene (UE).

Prin acest proiect se vor înființa 10 Structuri de Economie Socială (SES):

Atelier confecții (Jud. Brașov);

Birou consiliere profesională (Jud. Satu Mare);

Cabinet stomatologic (Jud. Ilfov);

Studio de scurtmetraje documentare (Jud.Ialomița);

Centru de educație (Jud. Prahova);

Salon înfrumusețare (Jud. Ilfov);

Tipografie digitală (Jud. Ilfov);

Personalizarea produselor (Jud. Constanța);

Centru educativ pentru copii (București);

Cabinet stomatologic (Jud. Ialomița).

Rezultatul contribuie la creșterea capacității de integrare a indivizilor pe piața muncii, inclusiv a persoanelor provenite din grupurile vulnerabile, prin sprijinirea dezvoltării competențelor și aptitudinilor necesare angajării pe piața muncii.

Persoană de contact:

Dorin Scutarasu – Asistent comunicare și relații publice.

E-mail: office@cadi.ro

Cele mai citite

Declarațiile lui Florin Maxim, antrenorul care a condus-o pe Corvinul către succesul istoric din Cupa României

Florin Maxim, antrenorul care a condus-o pe Corvinul Hunedoara spre câștigarea primei Cupe a României din istoria clubului, susține că elevii lui au avut...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Presiunile asupra prețurilor la energia electrică au afectat veniturile Hidroelectrica

Veniturile Grupului Hidroelectrica au înregistrat o reducere de 22 la sută pentru primul trimestru al anului 2024, comparativ cu primul trimestru al anului 2023,...
Ultima oră
Pe aceeași temă