19.1 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialFinalizarea Programului de formare specifică în domeniul achizițiilor publice

Finalizarea Programului de formare specifică în domeniul achizițiilor publice

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici implementează, în perioada august 2013 – decembrie 2015, proiectul “Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacității instituționale a administrației publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale” cod SMIS 48159. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijin în implementarea instrumentelor structurale și coordonarea programelor, DMI 1.3 – Formare orizontală în domeniul gestionării programelor/proiectelor.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 15.272.677,60 lei, din care cofinanţare proprie din partea beneficiarului în valoare de 2.290.901,64 lei şi asistenţă financiară nerambursabilă solicitată din FEDR în valoare de 12.981.775,96 lei, respectiv 85%.

Prin implementarea acestui proiect, Agenția urmărește să contribuie la acoperirea necesarului de formare profesională a personalului din administrația publică cu atribuții în gestionarea proiectelor europene și în procesul de derulare a procedurilor de achiziții publice, în vederea asigurării unui management eficient al proiectelor finanțate din fonduri structurale.

În perioada 13 octombrie 2014 – 06 martie 2015 s-a derulat Programul de formare specifică în domeniul achizițiilor publice, care a avut o durată de 5 zile și a fost organizat pentru un număr de aproximativ 1.700 de participanți, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare din România.

Participanții la Programul de formare specifică în domeniul achizițiilor publice au beneficiat atât de instruire teoretică, cât și practică, precum și de expertiza unor formatori specialiști în acest domeniu.

Obiectivul acestui program de formare a fost acela de a contribui la asigurarea specializării persoanelor implicate și dezvoltarea competențelor în vederea eficientizării derulării procedurilor de achiziții publice la nivel național.

Prin implementarea proiectului, Agenția Națională a Funcționarilor Publici își reafirmă sprijinul acordat instituțiilor publice locale și centrale în vederea realizării unui grad cât mai ridicat al accesării fondurilor structurale, urmare a perfecționării în domeniul managementului instrumentelor structurale şi al achiziţiilor publice.

Informațiile utile și posibilitatea de înscriere în sistem online la programele de formare organizate în cadrul proiectului sunt în permanență actualizate pe website-ul ANFP.

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, persoanele de contact sunt:

Monica MARIN – Manager de proiect Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici E-mail: monica.marin@anfp.gov.ro 

Corina CHITEA – Coordonator formare Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici E-mail: corina.chitea@anfp.gov.ro

Cele mai citite

Cum va arăta sezonul estival în 2024? Prețul mediu pentru o noapte de cazare pe timpul verii începe de la 500 de lei

Turiștii români se pregătesc pentru debutul sezonului de vară, mai ales după o perioadă cu temperaturi schimbătoare. Potrivit  platformei hoteliere online Travelminit.ro, aceștia au...

Generalul israelian Yair Golan este noul şef al Partidului Laburist din Israel

Fostul general Yair Golan a fost ales marţi în funcţia de şef al Partidului Laburist din Israel, în timp ce această formaţiune de stânga,...

România, codașa UE la studii superioare

Datele publicate la începutul acestei săptămâni de Eurostat arată că țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă