14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFinalizarea Programului de perfecționare în domeniul managementului instrumentelor structurale

Finalizarea Programului de perfecționare în domeniul managementului instrumentelor structurale

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici implementează, în perioada august 2013 – decembrie 2015, proiectul “Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacității instituționale a administrației publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale” cod SMIS 48159. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijin in implementarea instrumentelor structurale si coordonarea programelor, DMI 1.3 – Formare orizontală în domeniul gestionarii programelor/proiectelor.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 14.820.664,14 lei (valoarea asistenţei financiare nerambursabile solicitate de beneficiar din bugetul de stat în sumă de 0 lei, cofinanţare proprie din partea beneficiarului în valoare de 2.223.099,62 lei şi asistenţă financiară nerambursabilă solicitată din FEDR în valoare de 12.597.564,52 lei, respectiv 85%).

Prin implementarea acestui proiect, Agenția urmărește să contribuie la acoperirea necesarului de formare profesională a personalului din administrația publică cu atribuții în gestionarea proiectelor europene și în procesul de derulare a procedurilor de achiziții publice, în vederea asigurării unui management eficient al proiectelor finanțate din fonduri structurale.

Grupul țintă al proiectului îl reprezintă un număr de aproximativ 4.000 persoane din cadrul instituțiilor și autorităților administrației publice care sunt beneficiare ale Fondurilor Structurale și de Coeziune (FSC) 2007-2013 si/sau potențiale beneficiare ale Fondurilor Structurale și de Investiții (FSI) 2014-2020.

În data de 15 iulie 2015 s-a finalizat Programul de perfecționare în domeniul managementului instrumentelor structurale, care a constat în organizarea a trei module de formare cu următoarele tematici: Modulul I Expert accesare fonduri structurale si de coeziune 2014-2020, cu durata de 5 zile, organizat pentru aproximativ 500 de participanți în perioada 1 septembrie – 3 octombrie 2014; Modul II Expert implementare fonduri structurale si de coeziune, cu durata de 5 zile, organizat pentru aproximativ 1.400 de participanți în perioada 20 aprilie – 26 iunie 2015 și Modul III Expert monitorizare, evaluare impact si sustenabilitatea proiectelor, cu durata de 3 zile, organizat pentru aproximativ 200 de participanți în perioada 13 – 15 iulie 2015.

Obiectivul acestui Program de formare l-a reprezentat asigurarea instruirii beneficiarilor în vederea accesării, implementării, monitorizării și evaluării proiectelor finanțate din fondurile europene, contribuind astfel la creșterea capacității instituțiilor publice locale și centrale de a accesa fondurile structurale puse la dispoziția României în următoarea perioadă de programare 2014 – 2020;

Prin derularea acestui proiect, Agenția Națională a Funcționarilor Publici își reafirmă sprijinul acordat instituțiilor publice locale și centrale în vederea realizării unui grad cât mai ridicat al accesării fondurilor structurale, urmare a perfecționării în domeniul managementului instrumentelor structurale şi al achiziţiilor publice. Astfel, în perioada septembrie – noiembrie 2015, va avea loc organizarea și derularea Programului de formare în vederea obținerii certificării de “Formator destinat unui număr de aproximativ800 de participanți, absolvenți ai Programelor de formare derulate în cadrul proiectului.

Informațiile utile și posibilitatea de înscriere în sistem online la programele de formare organizate în cadrul proiectului sunt în permanență actualizate pe website-ul ANFP.

 

P

Monica MARIN – Manager de proiect

Manager public Direcţia Programe Finanţare Externă

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici

E-mail: monica.marin@anfp.gov.ro

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, persoanele de contact sunt:

 

 

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă