13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialFirmele vor primi subvenții pentru angajarea tinerilor absolvenţi

Firmele vor primi subvenții pentru angajarea tinerilor absolvenţi

Ministerul Fondurilor Europene a lansat o schemă de minimis de 40 milioane de euro prin care firmele vor primi subvenții pentru angajarea tinerilor. 

Microîntreprinderile vor primi subvenții pentru trei tineri angajați, întreprinderi mici vor primi bani pentru șapte locuri de muncă ocupate de tineri, iar întreprinderile mijlocii vor beneficia de subvenții pentru 15 posturi deținute de tineri absolvenți. Subvențiile aferente salariilor tinerilor vor fi acordate lunar. 

În același timp, companiile care vor angaja absolvenți vor fi obligate să realizeze un plan educațional pentru fiecare persoană nou angajată pentru a proba demersul procesului educațional aferent învățării la locul de muncă.

“Prin această schemă de minimis susținem angajarea tinerilor absolvenţi şi activitatea mediului privat. O sumă de aproximativ 40 de milioane de euro din fondurile europene alocate României prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane va fi folosită pentru a subvenţiona primele locuri de muncă ale elevilor şi studenţilor din promoţia 2014. Subvenţia acoperă plata unui salariu net de 900 de lei pentru absolvenţii de studii medii, respectiv de 1.300 de lei pentru absolvenţii de studii superioare, pe o perioadă de minimum 6 luni şi de maximum 12 luni. Angajatorii care vor beneficia de aceste subvenții vor fi obligați să mențină posturile nou create o perioadă de timp cel puțin egală cu cea pentru care au încasat subvenția. Subliniez că firmele vor fi obligate să mențină postul nou înființat și nu persoana angajată inițial, în condițiile în care prin această măsură vrem să încurajăm competiția pe piața muncii”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Documentele necesare pentru deschiderea acestei cereri de proiecte au fost publicate vineri, 23 mai a.c., în Monitorul Oficial. Proiectele vor putea fi încărcate în sistemul informatic Action Web începând cu data de 6 iunie 2014, ora 10.00, până la data de 11 iunie 2014, ora 16.00.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Controverse legate de camere video în sălile de clasă ale școlilor

Reprezentanții profesorilor se opun proiectului prin care Guvernul vrea să impună instalarea camerelor video de supraveghere în sălile de curs ale școlilor. În data de...
Ultima oră
Pe aceeași temă