13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMăsuri pentru șomerii din Tulcea, Galați și Botoșani

Măsuri pentru șomerii din Tulcea, Galați și Botoșani

În perioada 28 februarie 2015 – 31 decembrie 2015 şomerii, șomerii de lungă durată și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din judeţele Tulcea, Galați și Botoșani au oportunitatea de a participa GRATUIT la un set de măsuri de suport şi sprijin, menite să-i ajute să se reintegreze pe piaţa muncii.

Aceste acţiuni sunt derulate în cadrul proiectului STRATEGIA OCUPĂRII”, POSDRU/183/5.1/S/151891, implementat de ASOCIAȚIA VALORI DOBROGENE în parteneriat cu INFOTRUST-DESIGN S.R.L, datorită susţinerii financiare asigurate de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin proiect se furnizează:

  • sesiuni de informare ocupațională;

  • consiliere psihoprofesională;

  • mediere electronică;

  • formare profesională acreditată de ANC în ocupațiile: manichiurist-pedichiurist, croitor, stilist-protezist, coafor stilist și machior;

  • asistență și consultanță pentru demararea unei afaceri sau activități independente.

Scopul acestor acțiuni este facilitarea accesului și angajării pe un loc de muncă sau înființarea propriului loc de muncă prin deschiderea propriei afaceri.

Până în acest moment 258 de persoane şi-au exprimat interesul de a beneficia de oportunităţile oferite prin proiect, 200 persoane au beneficiat de informare ocupațională și consiliere psihoprofesională, 179 persoane au început formarea în ocupații precum: coafor stilist, manichiurist-pedichiurist, croitor, stilist protezist, competențe antreprenoriale, 177 persoane au fost certificate ANC și 178 persoane au beneficiat de servicii de asistență și consultanță privind demararea unei afaceri sau activități pe cont propriu.

Prin derularea concursului „De la vorbe la fapte”, 8 persoane au fost selectate pentru înființarea propriei afaceri și crearea propriului loc de muncă.

Informaţii suplimentare cu privire la proiect, în acest moment se pot obţine de la Beneficiar, Asociația Valori Dobrogene, punct de lucru proiect: localitatea Tulcea, Aleea Crucea Roșie, nr.1, Parter, telefon 0240 506300, fax 0240 506301, email: contact@asvd.ro, persoană de contact: Liviu Sirotencu – Manager proiect.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în Oameni!

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă