16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMinistrul Fondurilor Europene: Lupta împotriva fraudei este un obiectiv cheie

Ministrul Fondurilor Europene: Lupta împotriva fraudei este un obiectiv cheie

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat, marți, că lupta împotriva fraudei este un obiectiv cheie al autorităților române pentru implementarea cu succes a proiectelor cu fonduri europene.

“Încă de la înfiinţare, Ministerul Fondurilor Europene a avut şi are ca abordare principală “toleranţă zero” în faţa fraudelor şi a oricăror abateri de la principiile şi bunele practici europene, de la cadrul legislativ şi regulamentele europene. Tocmai din acest motiv, a dezvoltat o viziune pragmatică în sensul adoptării unor măsuri administrative, instituţionale şi legislative pentru a preveni şi pentru a combate fraudele. Subliniez că lupta împotriva fraudei este un obiectiv cheie şi în perioada de programare 2014-2020 şi este nevoie de un efort comun din partea tuturor factorilor implicaţi pentru a implementa corect şi cu succes fondurile europene, prin dezvoltarea unui sistem de management şi control cât mai riguros”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Oficialul a reamintit că România a întâmpinat dificultăţi în implementarea fondurilor europene în perioada guvernării anterioare şi din cauza fraudelor şi corupţiei, adăugând că ţara noastră nu va repeta greşelile din trecut.

“Trebuie să folosim fondurile europene pentru a investi în viitorul nostru, în creşterea economică a României şi a Uniunii Europene, nu trebuie să utilizăm banii europeni doar de dragul absorbţiei. Asigurarea protecţiei efective a intereselor financiare ale Uniunii Europene este una dintre priorităţile Guvernului României, care este implicat şi ferm angajat în promovarea unei bune cooperări cu structurile naţionale şi cu cele europene, pentru a defini şi implementa mecanismele anti-fraudă şi anti-corupţie”, a adăugat Teodorovici.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat, marți, la un seminar dedicat măsurilor de combatere a fraudei şi corupţiei la nivelul fondurilor structurale şi de investiţii europene, eveniment organizat de Comisia Europeană, alături de autorităţile române şi de Transparency International, la Bucureşti.

Cele mai citite

FCU Craiova și FC Voluntari, în Liga a 2-a! Dinamo și FC Botoșani au prins barajul

FCU Craiova și FC Voluntari vor juca din sezonul viitor la matineu, în timp ce Dinamo și FC Botoșani au prins locurile de baraj,...

Cum îţi promovezi afacerea când eşti la început de drum

Promovarea noului tău business, mai ales dacă nu ai la dispoziție un buget care să îţi permită să angajezi o agenție de marketing, poate...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...
Ultima oră
Pe aceeași temă