22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBani pentru șapte universități și opt institute de cercetare, prin redirecționarea fondurilor...

Bani pentru șapte universități și opt institute de cercetare, prin redirecționarea fondurilor POS CCE

Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe ministrul delegat pentru Cercetare și Învățământ, Mihnea Costoiu, pentru redirecționarea fondurilor programului POS CCE, care vor merge către şapte universităţi, opt institute de cercetare şi două spitale, conform Mediafax.

Prezent la lansarea a unui număr total de 17 proiecte, în valoare totală de 271 milioane lei, finanţate prin intermediul Programului Operaţional Sectorial privind Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), finanţat şi de Uniunea Europeană, premierul Ponta a relatat problemele cu care s-au confruntat autorităţile în derularea acestui program.

"Când am realizat că oricum nu vom folosi banii din POS CCE, acolo unde erau ei ţinuţi, că o sa fie nu ştie ce proiecte pe care nu o să le terminăm niciodată, am fost de acord cu propunerea colegilor mei de a realoca, iar domnul Costoiu a spus: «Vă asigur că, dacă realocaţi, vom avea proiectele». Eu i-am spus că răspunde, aş spune, chiar «cu capul», dar suntem într-o perioadă în care, din păcate, nu mai putem să glumim cu această expresie, însă, azi mă bucur foarte tare că cei 17 beneficiari au semnat contractele, folosesc sumele respective, si nu sunt sume chiar foarte mici", a spus Ponta.

El l-a avertizat pe ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici, să fie pregătit pentru a recepţiona noile proiecte pentru viitorul exerciţiu bugetar 2014-2020, care, potrivit ministrului, va fi lansat în octombrie-noiembrie.

Beneficiarii celor 17 proiecte de cercetare sunt şapte universităţi, opt institute de cercetare şi două spitale.

Proiectele au fost finanţate din Axa prioritară 2 POS CCE ,,Cercetare, Dezvoltare tehnologică și inovare pentru competivitate".

Cele mai citite

Șoc în România. Un primar a fost găsit spânzurat!

O tragedie a lovit comunitatea din comuna Vințu de Jos! Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat într-o anexă a propriei sale locuințe....

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...
Ultima oră
Pe aceeași temă