16.3 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialProgram de formare specifică în domeniul achizițiilor publice organizat la nivel...

Program de formare specifică în domeniul achizițiilor publice organizat la nivel național

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici implementează, în perioada august 2013 – august 2015, proiectul “Instruire aplicată pentru continuarea întăririi capacității instituționale a administrației publice din România pentru o gestionare eficientă a fondurilor structurale” cod SMIS 48159. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2007-2013, Axa Prioritară 1 – Sprijin în implementarea instrumentelor structurale și coordonarea programelor, DMI 1.3 – Formare orizontală în domeniul gestionării programelor/proiectelor.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 17.284.741,92 lei, din care cofinanţare proprie din partea beneficiarului în valoare de 2.592.711,29 lei şi asistenţă financiară nerambursabilă solicitată din FEDR în valoare de 14.692.030,63 lei, respectiv 85%.

Prin implementarea acestui proiect, Agenția urmărește să contribuie la acoperirea necesarului de formare profesională a personalului din administrația publică cu atribuții în gestionarea proiectelor europene și în procesul de derulare a procedurilor de achiziții publice, în vederea asigurării unui management eficient al proiectelor finanțate din fonduri structurale.

Astfel, proiectul răspunde unor deficiențe identificate la nivelul personalului din administrația publică în ceea ce privește gradul slab de profesionalizare pe domeniile prioritare de dezvoltare, conform analizelor realizate. Totodată, conform unor rapoarte realizate de instituții și organizații de specialitate privind domeniul achizițiilor publice, este subliniată necesitatea creșterii diversității și/sau a volumului programelor de formare în domeniul achizițiilor publice.

În perioada 13 octombrie 2014 – 06 martie 2015 se va derula Programul de formare specifică în domeniul achizițiilor publice, care va avea o durată de 5 zile și va fi organizat pentru un număr de aproximativ 2.000 de participanți, la nivelul celor 8 regiuni de dezvoltare din România.  Obiectivul acestui program de formare îl reprezintă asigurarea specializării persoanelor implicate și dezvoltarea competențelor în vederea eficientizării derulării procedurilor de achiziții publice la nivel național.

Totodată, prin acest proiect, în perioada 1 septembrie – 3 octombrie 2014 a avut loc desfășurarea Modului 1 – Expert accesare fonduri structurale și de coeziune 2014-2020, organizat în cadrul Programului de formare specifică în domeniul managementului instrumentelor structurale 2014 -2020, pentru un număr de 500 de participanți. 

Prin implementarea proiectului, Agenția Națională a Funcționarilor Publici își reafirmă sprijinul acordat instituțiilor publice locale și centrale în vederea realizării unui grad cât mai ridicat al accesării fondurilor structurale, urmare a perfecționării în domeniul managementului instrumentelor structurale şi al achiziţiilor publice. Informațiile utile și posibilitatea de înscriere în sistem online la programele de formare organizate în cadrul proiectului sunt în permanență actualizate pe website-ul ANFP.

Pentru detalii suplimentare legate de acest proiect, persoanele de contact sunt:

Monica MARIN –  Manager de proiect
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici 
E-mail: monica.marin@anfp.gov.ro

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...

Allen Coliban(USR) îl provoacă pe George Scripcaru(PNL-PSD) la o dezbatere privind viitorul Brașovului

Primarul USR al Braşovului, Allen Coliban, care candidează pentru un nou mandat, l-a provocat, sâmbătă, la o dezbatere privind viitorul oraşului pe principalul său...
Ultima oră
Pe aceeași temă