12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialRectorul UPB, Mihnea Costoiu: Este o aventură să derulezi un proiect cu...

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu: Este o aventură să derulezi un proiect cu fonduri europene în România

Rectorul Universității Politehnica din București, Mihnea Costoiu, a declarat vineri că este “o aventură” derularea unui proiect pe fonduri europene în România, informează Agerpres.

“Este o aventură să îți propui să derulezi un proiect european în România. Pur și simplu devine periculos să te gândești să mai scrii un proiect și vorbesc ca unul care a făcut foarte multe proiecte și personal și instituțional și am coordonat și am răspuns și am semnat. (….) În măsura în care nu reușim să clarificăm lucrurile și, foarte important, să continuăm lucrurile bune care au fost făcute, cum sunt subvențiile pentru studenți și pentru doctoranzi, post-doctoranzi, cum este plata pentru oamenii care lucrează, dacă pierdem aceste elemente importante nu putem să mai atragem proiecte în instituțiile publice în România și în universități cu atât mai mult. Ba mai mult, suntem în situația în care este mai important uneori dacă omul a intrat la activitate la ora 9,57 și a ieșit la 10 și 13 secunde decât ceea ce a făcut în proiect. Devenim mai birocrați decât trebuie pe lucrurile care de fapt nu au valoare, în loc să ne uităm la ceea ce se întâmplă cu adevărat”, a afirmat Costoiu, cu prilejul lansării unui proiect european.

Mihnea Costoiu, fost ministru delegat pentru învățământul superior, a amintit că UPB este “cel mai mare beneficiar”de proiecte europene din România în exercițiul financiar trecut.

“Cel mai mare beneficiar pe toate axele, pe toate programele operaționale, sunt cele mai multe proiecte derulate în România în această universitate cu cel mai mare număr de beneficiari — fie ei studenți, profesori, cadre didactice, persoane juridice. Această capacitate financiară și administrativă am demonstrat-o”, a arătat rectorul UPB.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă