15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialRL Fonduri Europene. Pregătiţi proiectele! Sosesc fondurile europene!

RL Fonduri Europene. Pregătiţi proiectele! Sosesc fondurile europene!

După ce am pierdut sume importante pe care Uniunea Europeană le-a alocat proiectelor din România, în calitate de stat membru, ne pregătim pentru un nou cadru financiar 2014-2020, care ne pune la dispoziţie un buget generos – peste 35 de miliarde de euro.

Cea mai mare sumă a fost direcţionată pentru proiectele de infrastructură. ”Programul Operațional Infrastructură Mare este cel mai mare program operațional al României și al doilea, ca mărime, din Uniunea Europeană. Infrastructura mare este o prioritate strategică pentru România”, a declarat pentru România liberă Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene.

Însă, noul cadru financiar aduce nu numai o sumă generoasă pentru proiectele din ţara noastră, ci şi reguli noi.

În suplimentul special RL Fonduri Europene vă prezentăm care sunt schimbările privind regulile de accesare a banilor comunitari, programele în baza cărora aceştia au fost alocaţi, ce anume se finanţează şi cum pot fi accesate fondurile europene care vor susţine dezvoltarea economică a ţării. De asemenea, este prezentat şi un calendar al liniilor de finanţare, aşa cum a fost acesta conturat, până în prezent, de Ministerul Fondurilor Europene.

Iar oportunităţile de finanţare nu se opresc la alocarea naţională, Comisia Europeană pregătind programe ce pot fi accesate direct la Bruxelles. „Programul Orizont 2020 este, în mod clar, un element central al efortului UE de a genera creştere economică şi de a crea noi locuri de muncă în Europa. Întreprinderile mici şi mijlocii beneficiază de programul COSME, primul program al UE care vizează IMM-urile şi care facilitează accesul acestora la pieţele din interiorul şi din afara UE şi oferă un acces mai uşor la finanţare prin garanţii pentru împrumuturi şi capital de risc”, a explicat pentru RL Fonduri Europene Laurenţiu Dinu, general manager EU Advisors.

Vă dorim să construiţi proiecte inovative, care să utilizeze cu folos granturile europene şi să fie utile pentru dezvoltarea afacerilor şi a economiei româneşti!

Descărcați suplimentul "RL Fonduri Europene", realizat de Mona Scărişoreanu, din galeria foto de mai sus.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Rusia amenință că va lovi instalații militare britanice după declarațiile lui David Cameron

Armata rusă ar putea lovi ”orice instalaţie sau echipament militar britanic pe teritoriul ucrainean şi nu numai”, în cazul în care Kievul va folosi...

Rusia atacă cibernetic Germania și Cehia. Ce măsuri s-au luat

Germania a anunţat luni că şi-a rechemat în ţară "pentru consultări" ambasadorul din Rusia, după ce vineri a acuzat un grup de hakeri ruşi...
Ultima oră
Pe aceeași temă