20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSpalatoriile si hotelurile beneficiaza de programul de finantare europeana nerambursabila (P)

Spalatoriile si hotelurile beneficiaza de programul de finantare europeana nerambursabila (P)

Programul de finantare nerambursabila P.O.R. (Programul Operational Regional) 2014-2020 asigura finantarea cu pana la 70% a proiectelor de investitii realizate de IMM-urile din mediul urban si  rural, cu exceptia microintreprinderilor din mediul rural si a IMM-urilor din municipiul Bucuresti, din judetul Ilfov.

Investitii eligibile pentru a obtine finantarea nerambursabila sunt investitiile in active corporale cum ar fi: lucrari de construire sau extindere a spatiilor, achizitionarea de echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru, mobilier, echipamente informatice, birotica, precum si achizitionarea de instalatii/echipamente specifice pentru eficientizarea consumurilor de energie.

Solicitantii pentru acest tip de finantare trebuie sa respecte o serie de criterii pentru a putea beneficia de finantarea nerambursabila a programului P.O.R. 2014-2020 (gasiti aceste criterii accesand: www.inforegio.ro/ro/por-2014-2020/ghid-2014-2020.html). Printre solicitantii eligibili pentru contractarea acestui tip de finantare nerambursabila se incadreaza si IMM-urile care au codul CAEN 9601 Spalarea si curatarea (uscata) articolelor textile si a produselor din blana, 5510 Hoteluri si alte facilitati de cazare similar si 5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata.

Valoarea finantarii nerambursabile este cuprinsa intre 200 000 euro si 1 000 000 euro, iar gradul de finantare se calculeaza in functie de zona, astfel:

Contribuția maximă a programului la cheltuielile eligibile finanțabile prin ajutor regional

Categoria IMM/
Regiunea de dezvoltare

Nord
Est

Sud
Est

Sud Muntenia

Sud Vest Oltenia

Vest

Nord
Vest

Centru

Întreprinderi mijlocii

60%

60%

60%

60%

45%

60%

60%

Întreprinderi mici și
microîntreprinderi

70%

70%

70%

70%

55%

70%

70%

 

Compania SDS Group va pune la dispozitie o gama variata de echipamente destinate dotarilor hoteliere, precum echipamente si accesorii pentru dotarea bucatariilor profesionale, echipamente pentru baruri, minibaruri, miniseifuri si aspiratoare profesionale. Alte produse oferite de SDS Group, compatibile cu acest program de finantare sunt: echipamente de spalatorie si curatatorie umeda Electrolux Professional Suedia (inclusiv sistemul de curatare umeda unic in lume lagoon Advanced Care), precum si echipamente industriale de spalatorie Kanegiesser Germania.

Consultantii SDS Group va stau la dispozitie cu toate detaliile legate de proiectarea bucatariei, barului sau a spalatoriei si cu oferta personalizata conform locatiei pe care o detineti sau noului punct de lucru pe care doriti sa il deschideti. Livrarea, montajul si instruirea personalului care va utiliza echipamentele respective, precum si service-ul in garantie si post-garantie sunt de asemenea servicii oferite de companie.

SDS Group activeaza pe piata romaneasca de peste 20 de ani in domeniul importului si distributiei de echipamente profesionale utilizate la dotarea bucatariilor, hotelurilor si a spalatoriilor/curatatoriilor, precum si distributia de echipamente profesionale pentru curatenie.

Compania are experiente anterioare in dotarea catorva proiecte derulate prin programele regionale de finantare europeana nerambursabila.

 

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...
Ultima oră
Pe aceeași temă