27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăLifestyleFoodAdrian Năstase: 1 Decembrie poate fi şi o zi a solidarităţii între...

Adrian Năstase: 1 Decembrie poate fi şi o zi a solidarităţii între români

Preşedintele de onoare al PSD, Adrian Năstase, susţine că 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, poate să fie nu doar data în care conştiinţa naţională a dus la îndeplinirea unei dorinţe de sute de ani, ci poate fi şi o zi a solidarităţii între români, potrivit Agerpres.

”Decembrie poate fi şi o zi a solidarităţii între români, între majoritatea românilor care trăiesc aceste vremuri grele cu un stat care nu trebuie să dea, dar trebuie să facă…La noi, populiştii de ocazie confundă obligaţiile statului cu ideea de pomană electorală”, a spus, miercuri, Năstase, într-o postare pe blogul personal.

Potrivit liderului CN al PSD, statul însuşi este în grea suferinţă, cei trei piloni pe care se bazează acesta – administraţie, armată şi educaţie – fiind afectaţi.

”Administraţia este deprofesionalizată din cauza politizării, iar acolo unde politicul este introdus legitim în administraţie – prin alegeri – s-a ajuns la împărţirea acesteia ca şi cum am trăi în două Românii: una a celor care sunt acum la guvernare şi care îşi susţin aleşii locali şi restul care, alături de cetăţenii pe care îi reprezintă, trebuie să se mulţumească cu statutul de ”ciuruiţi”, acordat cu mare generozitate de Traian Băsescu la finalul anului trecut”, a afirmat Adrian Năstase.

În ceea ce priveşte armata, liderul Consiliului Naţional al PSD este de părere că aceasta supravieţuieşte astăzi prin profesionalismul şi sufletul oamenilor care o compun, ”în timp ce alţii fac poze cu ei”.

”Astăzi (miercuri – n.r.), mulţi militari serbează Ziua Naţională departe de ţară. Pentru ei, pentru familiile lor, statul roman ar trebui să facă mai mult”, a menţionat Năstase.

La capitolul Educaţie, liderul CN al PSD a precizat că acest domeniu nu mai reprezintă doar ”un teren de bătălie politică”.

Cele mai citite

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Hansi Flick pregătește deja primul transfer pentru FC Barcelona. Germanul vrea un jucător de top

După ce Xavi a fost demis de către FC Barcelona, Hansi Flick se pare că îi va lua locul pe banca catalanilor. Antrenorul german...

VINARIUM, cel mai important concurs internațional de vin din Europa Centrală și de Sud-Est, se ține la Ploiești

Ediția XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc în perioada 23-26 mai 2024 la Ploiești. Concursul este organizat de ASER Consulting & Management și...
Ultima oră
Pe aceeași temă