13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleFoodReprezentanţii PCR Gorj spun că au fost împiedicaţi să depună o coroană...

Reprezentanţii PCR Gorj spun că au fost împiedicaţi să depună o coroană la ceremonia de 1 Decembrie

Reprezentanţii Partidului Comunist Român Gorj susţin că, deşi s-au înscris pe un tabel alături de alte partide pentru a depune o coroană de flori la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu din municipiul Târgu Jiu, cu prilejul Zilei Naţionale, autorităţile i-au împiedicat să facă acest lucru, informează Mediafax.

Preşedintele Partidului Comunist Român – filiala Gorj, Gheorghe Dudău, a spus că în momentul în care a ajuns în piaţa din faţa Prefecturii Gorj, unde au avut loc ceremoniile, a luat legătura cu organizatorii şi s-a înscris pe un tabel, alături de alte partide, pentru a putea depune o coroană în memoria eroilor neamului.

“Ne-au trecut pe tabel, dar când a fost la depunere nu ne-au mai strigat. Noi am mers şi am lăsat totuşi coroana, după care am cerut lămuriri şi, astfel, am aflat că vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Râbu, a dispus ca numele partidului nostru să nu mai fie rostit la microfon. Au citit numele tuturor celorlalte partide, doar pe al nostru nu”, a spus Dudău.

Potrivit protocolului, reprezentanţii partidelor politice puteau merge să depună coroane doar dacă erau anunţaţi la microfon, numele PCR nefiind strigat.

Liderul PCR Gorj a afirmat că, ulterior, a avut o discuţie cu vicepreşedintele Vasile Râbu, de la care a aflat motivul pentru care comuniştii nu au mai fost strigaţi la microfon pentru a depune coroane de flori.

“Zice că noi nu suntem înregistraţi oficial ca partid politic, dar avem toate documentele depuse la Tribunalul Bucureşti. Avem o hotărâre de Congres prin care Alianţa Socialistă devine Partidul Comunist din România. Nu pot să nu remarc faptul că cel care ne-a împiedicat reprezintă PSD, un partid care se declară de stânga, dar care, prin asemenea gesturi şi multe altele, este, de fapt, mult mai de dreapta decât alte partide de dreapta”, a mai spus Gheorghe Dudău.

La rândul său, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Vasile Râbu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că el nu a împiedicat nicio formaţiune politică să depună coroane de flori, singurul lucru pe care l-a solicitat fiind acela ca la microfon să fie rostite doar numele partidelor care sunt recunoscute oficial la Tribunal.

“Nu am eu nimic nici cu Partidul Comunist şi nici cu un alt partid. Dumnealor şi-au depus coroana la fel ca toate celelalte partide, nu văd vreo problemă. La microfon nu puteam să strigăm însă numele unui partid care nu este înregistrat oficial în acte. Însă, asigur pe toată lumea că nu am o problemă nici cu comuniştii, nici cu alţii”, a afirmat Vasile Râbu.

Ceremoniile de depunere de coroane de flori la mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, aflat în centrul municipiului Târgu Jiu, în faţa Prefecturii Gorj, au făcut parte din programul pus la punct de autorităţile judeţene cu ocazia Zilei Naţionale.

Câteva sute de persoane au participat, miercuri, în centrul municipiului Târgu Jiu, la manifestările organizate de autorităţile locale cu ocazia Zilei Naţionale a României, acestea fiind invitate apoi de Primărie la un restaurant pentru a mânca fasole cu cârnaţi.

Cele mai citite

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Mai mult de 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România

Cel puțin 30 de ucraineni care fugeau de armată s-au înecat la granița cu Ungaria și România. Ei au murit în încercarea de a...

O bonă din București a lovit copilul pe care îl avea în grijă. Femeia a fost reținută

Vineri, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 22 Poliție au pus în aplicare un mandat de aducere emis pe numele...
Ultima oră
Pe aceeași temă