14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodDOVADĂ Hitler plănuia să îi elimine pe evrei din 1919

DOVADĂ Hitler plănuia să îi elimine pe evrei din 1919

Un centru evreiesc din SUA a obţinut o scrisoare semnată de Adolf Hitler în care liderul nazist pledează pentru eliminarea legală a evreilor, cu şase ani înainte de publicarea programului „Mein Kampf“.

„Scrisoarea este unul dintre cele mai importante documente din istoria celui de-al treilea Reich. Ea dovedeşte atitudinea anti-semită timpurie a lui Hitler şi subliniază pericolul demagogilor şi al retoricii lor. Douăzeci şi doi de ani mai târziu, Hitler a pus în aplicare tot ce a scris în această scrisoare”, a declarat rabinul Marvin Hier, fondator al centrului evreiesc, pentru publicaţia Los Angeles Times.

Scrisoarea de patru pagini, din data de 16 septembrie 1919, încuraja o abordare sistematică a anti-semitismului. „Antisemitismul bazat pe raţiune trebuie să conducă la combaterea sistematică şi eliminarea drepturilor legale ale evreilor. Scopul său final trebuie să fie eliminarea fără compromisuri a tuturor evreilor”, a scris Hitler.

Scrisoarea semnată de liderul nazist este adresată unui membru al armatei germane care a solicitat informaţii despre „pericolul evreiesc“.

Această scrisoare a fost descoperită în 1988, dar un colecţionar particular a cumpărat-o înainte ca centrul să verifice autenticitatea ei cu istoricii. Cu o lună în urmă reprezentanţii centrului l-au convins pe colecţionar să vândă scrisoarea în schimbul sumei de 150.000 dolari.

„Scrisoarea trebuie păstrată într-o instituţie care perpetuează memoria Holocaustului pentru ca generaţiile viitoare să vadă cât de periculoşi sunt demagogii”, a spus Hier.

Deborah Lipstadt, profesor de studii evreieşti de la Universitatea Emory, a declarat semnificaţia acestei scrisorii istorice stă la baza înţelegerii originilor anti-semitismul lui Hitler.

„O scrisoare ca aceasta este o piesă dintr-un puzzle. Este foarte importantă pentru că ne ajută să îl înţelegem pe Adolf Hitleră’, a declarat Lipstadt.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă