12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10: Cei mai bogaţi oameni din cele mai importanţe ţări

Top 10: Cei mai bogaţi oameni din cele mai importanţe ţări

În lume există 1210 miliardari în dolari, conform Forbes. Mai mulţi decât oricând. Cu toate acestea, chiar dacă nu eşti în top 10 la nivel mondial, e o performanţă să fii cel mai bogat om din ţara ta.

Iată care sunt cei mai bogaţi oameni din 10 dintre cele mai bogate ţări din lume, conform businessinsider.com.

Cel mai bogat mexican: Carlos Slim Helu

Avere: 74 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 1
Activitate: Carlos Slim a pornit de jos. Tatăl său era un imigrant care confecţiona pantofi, iar Slim şi-a contruit averea pornind de la 0. Deşi este cel mai bogat om al planetei, prietenii săi spun despre el că treferă hainele ieftine şi pixul şi hârtia în locul computerelor.

Cel mai bogat american: Bill Gates

Avere: 56 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 2
Activitate: Cel mai bogat american a abandonat studiile la Universitatea Harvard atunci când i-a venit ideea fondării Microsoft. Este urmat de Warren Buffet în topul celor mai bogaţi americani, care are o avere de 50 de miliarde de dolari

Cel mai bogat francez: Bernard Arnault

Avere: 41 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 4
Activitate: Averea sa a început să crească în 1984, când a cumpărat compania falimentară Boussac Saint-Freres, care deţinea brandul de lux Casa Dior. Ulterior a cumpărat LVMH, care deţine Louis Vuitton, Givenchy, Tag Heuer, Donna Karan, Fendi şi Moet & Chandon. Soţia sa a declarat că Bernard Arnault este atent la fiecare detaliu din colecţiile create de designeri.

Cel mai bogat indian: Lakshmi Mittal

Avere: 31,1 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 6
Activitate: Profiturile uriaşe obţinute de compania ArcelorMittal l-a propulsat pe primul loc în India, devansându-l de Mukesh Ambani.

Cel mai bogat spaniol: Amancio Ortega

Avere: 31 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 7
Activitate: Amancio Ortega şi-a început carierea ca manager la un magazin de haine, după care a decis să-şi facă propria linie de îmbrăcăminte pentru oamenii cu venituri mari. Cu timpul, afacerea a crescut, iar acum deţine Zara.

Cel mai bogat german: Karl Albrecht

Avere: 25,5 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 12
Activitate: Karl Albrecht a luptat în armata germană în al II-lea Război Mondial, după care a fondat şi dezvoltat compania ALDI împreună cu fratele său.

Cel mai bogat rus: Vladimir Lisin

Avere: 24 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 14
Activitate: Lisin şi-a început cariera ca mecanic, apoi ca muncitor în industria oţelului. Ulterior s-a înscris în Grupul Trans-World, un grup al comercianţilor care controla industria oţelului şi aluminiului în Rusia. După ce Trans-World s-a destrămat, Lisin a primit 13% din valoarea Grupului şi a ajuns un nume de referinţă în îndustrie.

Cel mai bogat italian: Michele Ferrero

Avere: 18 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 32
Activitate: Ferrero deţine compania europeană producătoare de ciocolată Ferrero. El a creat produsele Tic-Tac, ouăle Kinder, Nutella şi ferrero Rocher. Spre deosebire de alţi afacerişti italieni, Ferrero se fereşte să iasă în evidenţă şi evită presa.

Cel mai bogat britanic: Gerald Cavendish Grosvenor

Avere: 13 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 57
Activitate: Averea sa provine in principal din profiturile companiei Grosvenor Property Group, care activează pe cinci continente.

Cel mai bogat chinez: Liang Wengen

Avere: 9,3 miliarde de dolari
Locul în clasamentul Forbes: 114
Activitate: Wengen este preşedintele producătorului de maşini Sany Group.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă