10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăLifestyleFoodTop 10 anticariate din Bucuresti

Top 10 anticariate din Bucuresti

Concentrate in centrul Capitalei, anticariatele de carti adapostesc munti de maculatura, dar si volume interesante.

Cele mai bune se remarca pentru spatiul degajat si frumos amenajat, oferte de peste 10.000 de volume, carti rare si obiecte vechi.

Anticariatele nu s-au schimbat prea mult din anii ’90, cand editurile nu reuseau sa publice foarte mult, iar multi oameni isi vindeau bibliotecile personale.

Anticariatele
constituie inca o alternativa viabila la biblioteci, atunci cand cauti un roman clasic – si ieftin –, carti uitate si carti rare. Cele mai elististe, precum Appolo sau I.C. Bratianu, sunt amenajate cu gust si spatioase, dar nu au prea multi vizitatori. Pe de alta parte, cele populare, precum cele de la Sala Dalles sau din pasajul subteran de la Piata Universitatii sunt inghesuite si aglomerate. Anticariatele online ar putea fi mai eficiente atunci cand cautati o carte anume, dar cele romanesti nu sunt inca nici foarte bine aprovizionate, nici prea populare.


Anticariat Libraria Noi – Sala Dalles

1Anticariatul Librariei Noi, desi are la dispozitie un spatiu destul de restrans, sta foarte bine in privinta publicatiilor rare si colectionabile. Volume in limba latina de la 1600, o Istorie a Sexului in Razboiul Mondial in limba germana de Magnus Hirtschfeld (1600-1700 de lei), Parintele sexologiei moderne (350 lei), si, pe acelasi raft, Siecle des Libertins (70 lei) sunt cateva din cartile colectabile sau deosebite pe care nu le veti gasi in alte parti. Pe langa carti, veti gasi in vitrine si arme, ceasuri, icoane si medalii vechi.

Anticariat ExLibris –
Pasaj Universitate, str. Doamnei

2Cele doua magazine din pasajul subteran din Piata Universitatii sunt foarte vizitate, adapostind, impreuna cu magazinul de pe Strada Doamnei, o colectie de peste 15.000 de volume. Putine carti rare, dar multa literatura si carte tehnica. Preturile sunt destul de mici; "Povestri" de A’Annunzio si "Miturile Chinei Antice" costa 9 lei fiecare. Anticariatul se va muta cu totul pe Str. Doamnei pe parcursul amenajarii pasajului.

Anticariat Appolo –
Teatrul National

3 Appolo este cel mai degajat si mai elegant anticariat din oras, cu multe volume vechi si rare pe rafturi, alaturi de harti si obiecte de arta. Cele 5 volume ale Istoriei filosofiei contemporane de P.P. Negulescu costa 120 de lei.

Anticariat nr. 1 si nr. 2 – Langa Libraria Eminescu

4 Ambele magazine apartin Companiei de librarii, primul oferind mai degraba carte veche si rara. Un volum de colectie din "Craii de Curtea Veche" cu ilustratii de Tomasin costa 1090 de lei, iar cele doua volume "Familii nobile din Romania", de Cavalerul de Puscariu, din anul 1982, costa 2289 de lei.


Anticariat I.C. Bratianu – Langa Galeriile Orizont
5 Aici am gasit cele mai scumpe carti vechi: "Histoire de la Moldavie et de la Valachie" din 1781, la pretul de 1000 de euro si "Essai sur les Fanariotes" din 1824, de Marc-Phillipe Zallony, la 4022 de lei. Un volum cu "Monastirile din Romania" de Cesar Ballic, costa 450 de lei.


Ant’Art –
Calea Calarasi

6 O colectie de peste 15.000 de volume, cu mula istorie, geografie si psihologie. Anticariatul deruleaza regulat campanii pentru incurajarea lecturii printre tineri.

 

Anticariatul Universitatii – Sala Dalles
7 Un anticariat mic, inghesuit, unde puteti gasi insa albume de arta rare si o "Istoriei a costumului in teatru" in limba franceza la 150 de lei.

 

Anticariatul Nostru – Targuri de carte
8 Mica afacere de familie, in prezent fara sediu, dar nelipsiti de la targurile de carte. Oferta lor merge de la cartoline retro, pana la publicatii rare.
www.cartile.ro

9 Oferta bogata, cautare usoara. Multe titluri, inclusiv in engleza, franceza, germana, italiana. Inclusiv viniluri. Se poate plati si prin sistemul pay pal. Preturi mici spre foarte mici.
www.librarie.net

10 Aparitii noi si vechi, cartile in limbi straine inseamna aproape numai dictionare. Preturi mari spre foarte mari, dar sunt practicate si reduceri.

Cele mai citite

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă