13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportCând minte premierul, când recunoaște sau când neagă că a lucrat cu...

Când minte premierul, când recunoaște sau când neagă că a lucrat cu Dan Șova? DOCUMENTELE prin care Victor Ponta se contrazice singur

Premierul Victor Ponta se contrazice cu propriile documente atunci când vrea să demonstreze că ar fi nevinovat în dosarul care i-a fost deschis de DNA. La puțin timp după ce Direcția Națională Anticorupție i-a comunicat că este suspect pentru că, printre altele, ar fi primit nejustificat 40.000 de euro de la casa de avocatură a lui Dan Șova, prim-ministrul a postat pe pagina sa de Facebook mai multe acte contradictorii. Șeful guvernului a dorit să arate publicului că între avocații Victor Ponta și Dan Șova nu a existat niciodată o relație de colaborare profesională. Liderul PSD  a uitat însă că, în 2007 și 2008, pe vremea când era deputat, a depus două declarații de interese în care a scris cu propria mână tocmai că este partener al casei de avocatură “Șova și asociații”. (VEZI GALERIA FOTO)

Primul ministru a făcut public vineri, la câteva ore de la ieșirea de la DNA, o adeverință a Baroului de Avocați București în care este menționat că “dl. Av. Victor-Viorel Ponta (în prezent fiind trecut pe Tabloul avocaților incompatibili) nu este și nu a fost niciodată asociat în cadrul societății Civile de Avocați Șova&Asociații”. Actul, din 2009, era remis acestei din urmă societăți  “pentru a servi la evidențierea membrilor asociați”.

În plus, Victor Ponta a postat pe Facebook alte două adrese, de la Complexul Energetic Rovinari SA și de la Societatea Națională a Lignitului Oltenia, ambele datând din 2009, în care cele două entități de stat comunică faptul că “nu au existat și nu există relații contractuale de orice natură”  cu Victor Ponta.

Aceste documente vin însă în contradicție cu unele semnate olograf chiar de Victor Ponta. Astfel, în declarația de interese pe care a depus-o la Camera Deputaților, în 2008, acesta a scris că a fost un membru important al societății de avocatură a lui Dan Șova. “Senior partner «Șova și Asociații» – SC Avocați (parteneriat privind colaborare și asistență în cauze penale”, a notat premierul în declarația de interese, la rubrica “calitatea de membru în cadrul asociațiilor profesionale și/sau sindicale”.

Mai mult, această mențiune există și în declarația de interese din 2007, depusă de asemenea la Camera Deputaților. “Senior partner «Șova și Asociații» – SC Avocați”, a scris Victor Ponta acum opt ani la aceeași rubrică. 

În ciuda acestor documente contradictorii, Victor Ponta a negat încă o dată și duminică, într-o conferință de presă, că ar fi colaborat cu Dan Șova din calitatea sa de avocat. Afirmația a fost sancționată de europarlamentarul Monica Macovei. "Ponta, dă-ți demisia! Minciunile tale sunt toxice pentru români. Victor Ponta a scris, sub semnătură, în Declarația de Interese din 19.11.2007, înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 51/480/D, că este Senior partner la «Șova și Asociații». Victor Ponta a declarat astăzi că nu a fost «niciodată» asociat în cabinetul lui Șova. Mai rămâne ca mâine Ponta să ne spună că nu știe cine este Șova", a precizat Monica Macovei.

Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

Migraţia ilegală la frontierele României a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%

Vești bune de la granițele României. Migrația ilegală a scăzut, în primele două luni ale acestui an, cu 35%, transmite MAI. Reducerea semnificativă a migrației...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă