22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialCovoarele maramureşene ale Andreei Coman au avut succes la AMBIENTE

Covoarele maramureşene ale Andreei Coman au avut succes la AMBIENTE

De un interes special s-au bucurat la AMBIENTE, cel mai mare târg de bunuri de larg consum pentru casă din lume, desfăşurat săptămâna trecută la Frankfurt, covoarele şi accesoriile textile expuse  de compania Woolfollies, al cărei promotor şi designer este Andreea Coman.

Fără îndoială că succesul s-a datorat faptului că aceasta a folosit exact ingredientele la mare modă atât în lifestyle cât şi în domeniul home&deco: materiale naturale, tehnici artizanale, design tradiţional  cuplat cu elemente moderne.

Covoarele din lână sunt ţesute de meşteri maramureşeni cu modele şi motive din această regiune a ţării. Designerul a inserat elemente din piele (care dau o strălucire specială) şi deasemenea a adăugat elemente grafice geometrice, dintre care unele, de  inspiraţie brâncuşiană,  au putere de simbol. Un impact puternic a avut modelul geometric care oferea o senzaţie tridimensională, şi aceasta foarte la modă.

Este de remarcat că aceste covoare au fost selectate pentru prezentarea lor de către Andreea în cadrul unui Speed Dating în faţa unei largi audienţe formate din jurnaliştii prezenţi la târg.

Covoarele se vând bine în Franţa (unde este locată compania Woolfollies), iar ca urmare a participării la Ambiente, au fost lansate solicitări care, aşa cum ne-a declarat Andreea, cu greu vor putea fi onorate din cauza numărului limitat al artizanilor români şi a timpului necesar confecţionării unui astfel de produs original.

“Nu a fost intotdeauna usor de continuat, dar e chiar un proiect de suflet”, ne-a mărturisit Andreea Coman la Frankfurt.

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...
Ultima oră
Pe aceeași temă