20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCS Farul, în faţa celei mai mari performanţe internaţionale din istorie

CS Farul, în faţa celei mai mari performanţe internaţionale din istorie

Clubul constănţean a obţinut zece medalii la Campionatul European de gimnastică aerobică, din Franţa.

Un weekend grozav şi o duminică de aur pentru clubul CS Farul. La zestrea de 46 de medalii internaţionale obţinute în acest an, sportivii de la gimnastică aerobică au adăugat alte zece, toate europene, o zestre care a depăşit orice aşteptări iniţiale. Azi-noapte, sportivii au sosit în România şi au fost aşteptaţi la Bucureşti de preşedintele clubului, Ilie Floroiu, cel care radia ieri de fericire şi… mândrie.

„Este un moment extraordinar pentru noi şi nu ascund asta. Să obţii zece din cele 11 medalii ale delegaţiei naţionale la un Campionat European este o performanţă rarisimă, şi pentru noi este o depăşire de obiectiv. Aşteptam şase, poate opt medalii la ambele categorii, iar faptul că am reuşit să depăşim acest obiectiv este un mare bonus”, ne-a spus fostul mare atlet.

Acesta şi-a îndreptat laudele către toţi cei care au contribuit la rezultat dorind să le mulţumească public pentru performanţă.

„Ţin să le mulţumesc tuturor sportivilor care au participat la această competiţie, antrenorilor lor de la club şi de la lot, reprezentanţilor federaţiei, unităţilor şcolare de unde provin. O asemenea performanţă se obţine doar cu un efort colectiv, iar de data aceasta toată lumea şi-a dat interesul. Nu vreau să greşesc, dar aceasta este cea mai importantă performanţă internaţională a clubului nostru şi sunt foarte mândru de acest lucru”, ne-a spus preşedintele.

Surpriză… şi nu prea

Performanţa din Franţa este una extraordinară, deşi gimnastica aerobică nu este un sport olimpic, dar nu este chiar una surprinzătoare. La nivel de seniori, România domină clar competiţiile internaţionale, iar sportivii constănţeni, care reprezintă cam 90% din lot au mai obţinut şi cinci medalii la Campionatul Mondial de la Cali, iar naţionala României nu a pierdut nici o competiţie de şase ani.

Duminică seară, seniorii şi-au confirmat supremaţia în proba de trio şi au mai obţinut medalii de argint la grup şi mixt, Constanţa fiind, bineînţeles, printre protagoniste.

„Noi nu ne ascundem de evidenţe şi spunem răspicat că aici, la Constanţa, este cel mai bun club din România. Ca om de sport spun că gimnastica aerobică trebuie introdusă în programul olimpic, fiind un sport spectaculos şi interesant, dar nu noi decidem acest lucru. Ce ar însemna pentru CS Farul o asemenea decizie? În primul rând o îmbunătăţire a condiţiilor celor care se pregătesc la club, şi apoi o mai mare expunere internaţională, ceea ce ne dorim cu toţii”, a punctat Ilie Floroiu.

„2013 peste 2012“

Ploaia de medalii de la Arques a dus totalul internaţional la 56 pentru CS Farul şi fac clubul constănţean unul dintre cele mai titrate din România în acest an.

Strict statistic, CS Farul are o medalie la Campionatul Mondial, două la Cupa Mondială, trei la Jocurile Universitare, cinci la Jocurile Mondiale, 26 la Campionatul European, 7 la Jocurile Francofoniei şi 13 la Campionatul Balcanic.

„A fost, paradoxal, un an mai bun decât precedentul, mai ales pe plan internaţional, iar aceste rezultate se văd şi în condiţiile de la club, finanţarea de la minister venind în funcţie de performanţe. Luăm medalii, avem condiţii. Nu luăm, condiţiile sunt mai puţin bune”, ne-a explicat Ilie Floroiu.

Vacanţă pentru performanţă

Bianca Becze, Corina Constantin, Anca Surdu, Andreea Bogati, Mircea Zamfir, Valentin Mavrodineanu, Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Andreea Drenea, Andreea Scînteie, Lucian Săvulescu şi Marius Gavriloaie au fost cei 13 sportivi legitimaţi la CS Farul care au mers în Franţa, dar numai o parte dintre ei se vor întoarce şi acasă astăzi. „A fost un an extrem de dificil pentru ei şi o parte, care nu sunt constănţeni, vor merge acasă, într-o scurtă vacanţă. Restul vor reveni la Constanţa, inclusiv noii campioni europeni la juniori, cei care, pentru mine, cons­tituie o confirmare a calităţii şcolii constănţene de gimnastică”, ne-a spus Ilie Floroiu.

11 medalii a obţinut delegaţia României la acest Campionat European, două pe echipe şi nouă în probele individuale sau de grup.

Constănţencele au uimit Parisul

Bianca Becze, Andreea Bogati, Corina Constantin, Anca Surdu şi Diana Deac (la grup). Primele patru sunt de la CS Farul

Andreea Bogati, Corina Constantin şi Anca Surdu, trioul de aur
de la CS Farul

 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă