19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCum arată şi ce ştie să facă Samsung Galaxy S3, smartphone-ul INTUITIV

Cum arată şi ce ştie să facă Samsung Galaxy S3, smartphone-ul INTUITIV

Evenimentul de lansare a început cu un clip promoţional la sfârşitul căruia a apărut mesajul “Designed for Humans”.

JK Shin, şeful Samsung Mobile Communications a intrat pe scenă. Acesta a spus că s-au făcut multe speculaţii pe tema Samsung Galaxy S3 şi că unele au fost adevărate.

JK Shin a declarat că Samsung Galaxy S3 este cel mai bun smartphone la ora actuală din punct de vedere al tehnologiei folosite.

Noul telefon aduce un ecran senzitiv HD de 4,8 inchi AMOLED. Camera are 8 megapixeli. Are grosimea de 8,6 mm,  cu un milimetru mai gros decât modelul precedent, şi greutatea de 133 g, cu 20 de grame mai greu decât Galaxy S2. Bateria de 2.100 MAH, ceea ce promite o durată de viaţă de două zile

Designul este organic, inspirat din natură, potrivit preşedintelui Samsung.

Smartphone-ul are recunoaştere facială şi vocală. “Oferă o experienţă mobilă fără cusur”, a spus JK Shin.

Smartphone-ul va fi lansat în 145 de ţări în colaborare cu peste 2000 de operatori de telefonie mobilă.

Jean Daniel Ayme, vicepreşedintele Samsung, a declarat că Samsung Galaxy S3 este mai mult decât un smartphone, având capacitatea de a intui ce vrea utilizatorul.

Printre funcţiile noi ale smartphone-ului sunt “Smart Tag”, “Smart Alert”, “Smart Stay”, “S Voice”, “Direct Call”.

“Smart Stay” – funcţia va permite ecranului să rămână luminat în timpul citirii email-urilor. Telefonul va putea “vedea” dacă utilizatorul priveşte spre ecran.

“S Voice” – “Galaxy S3 este ca un prieten care te ascultă şi care îţi răspunde”, a spus Jean Daniel Ayme, vicepreşedintele Samsung. Pentru a scoate telefonul din hibernare, utilizatorul va rosti fraza “Hi, Galaxy!”. După aceasta, adresarea unei întrebări va face smartphone-ul să caute răspunsul. Cu ajutorul funcţiei “S Voice” utilizatorul poate porni şi aplicaţii. Telefonul recunoaşte 8 limbi.

“Direct Call” – Prin recunoaşterea mişcării şi a senzorului de proximitate, telefonul va apela automat o persoană căreia îi dădeaţi un SMS.

“Smart Alert” – Telefonul îl va avertiza pe utilizator, în cazul în care acesta are apeluri pierdute, cu o vibraţie scurtă când acesta va pune mâna pe telefon.

“Smart Tag” – Samsung Galaxy S3 îi recunoaşte pe prietenii tăi în fotografii, făcând legătura directă către Facebook.

În ceea ce priveşte împărtăşirea informaţiilor, Samsung Galaxy S3 aduce trei noi funcţii pentru a face procedeul mai facil.

“S Beam” – funcţia este inspirată de Andoid Beam, lansată pe Nexus anul trecut. Tehnologia utilizată este NFC (near field communication) şi WiFi şi va permite comunicarea foarte rapidă cu alte dispozitive.

“All Share Cast” – Prin apropierea ecranului smartphone-ului de un televizor se va produce un schimb instant de informaţii şi, dacă pe telefon rulează un clip video, acesta va rula şi pe televizor cu ajutorul unui “dongle” ce va putea fi achiziţionat separat.

“All Share Play” – permite vizualizarea documentelor de la distanţă şi permite şi accesul unui întreg grup de persoane la informaţiile respective.

În ceea ce priveşte performanţa, Galaxy S3 va rula pe un procesor quad-core şi şi permite conectarea prin 3G şi LTE.

Samsung Galaxy S3 vine în două culori: “pebble blue” şi “marble white“. Sunetele sunt inspirate din natură. Wallpaperul crează unde la atingere.

Camera de 8 megapixeli face pozele instant, neexistând riscul de a pierde un cadru. Aceasta are şi posibilitatea de a face 25 de imagini cu funcţia “burst”. Mai există şi funcţiile “Face Zoom”, “Group Tag” – care permite clasificarea în funcţie de grupul celor din poză. Galaxy S3 are şi o cameră frontală.

În ceea ce priveşte ecranul, acesta este mai eficient din punct de vedere energetic.

SAMSUNG GALAXY S3  va putea dispune şi de un încărcător wireless care va putea fi achiziţionat separat.

Galaxy S3 va avea şi un serviciu de monitorizare a funcţiilor vitale.

Galaxy S3 va veni în trei modele în ceea ce priveşte spaţiul de stocare: 16, 32, 64 GB.

Dispozitivul va ajunge în magazinele din Europa începând cu 29 mai.

Samsung a redevenit lider la nivel global pe piaţa smartphone-urilor în primul trimestru, recuperând poziţia pierdută în faţa Apple în ultimele trei luni ale anului trecut, iar printre multele atuuri ale grupului sud-coreean se numără oferta variată, care include ecrane de foarte multe dimensiuni.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă