27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO: Cum arată instalaţiile radar SOVIETICE care au fost abandonate după prăbuşirea...

FOTO: Cum arată instalaţiile radar SOVIETICE care au fost abandonate după prăbuşirea URSS

Al Doilea Război Mondial a predat Războiului Rece ştafeta angoaselor care au marcat aproape 50 de ani din istoria modernă a omenirii.

Războiul Rece a influenţat în mod categoric politica externă a Statelor Unite şi pe cea a Rusiei şi a dus la cristalizarea unui anumit stil de viaţă peste tot în lumea civilizată.

Citeşte şi FOTO: Cum arată cele mai noi SUBMARINE NUCLEARE din flota Statelor Unite ale Americii

Atât în Occident, cât şi în URSS, Războiul Rece a reprezentat un scenariu în care actorii principali erau forţele binelui şi cele ale răului şi care justifica pe deplin creşterea cheltuielilor militare, conform businessinsider.com.

Când această stare de fapt părea, mai mult decât oricând, că va dura o veşnicie, războiul care a îngheţat de spaimă inimile multor oameni s-a încheiat brusc.

Citeşte şi FOTO: Întâi soldat şi apoi faimos: CHUCK NORRIS a fost militar în cadrul Forţelor Aeriene ale SUA! Vezi cine are un trecut similar!

Odată cu prăbuşirea URSS pare să se fi prăbuşit şi un întreg sistem militar defensiv.

Fotografiile din „The Bohemian Blog” al lui Darmon Richter ne prezintă instalaţiile radar sovietice care au fost abandonate şi care au ajuns obiective turistice pentru aventurierii pasionaţi de latura încordată a istoriei omenirii.

Daţi click pe fotografii pentru a le mări şi pentru a citi toate informaţiile!

Citeşte şi FOTO ŞOCANTE: Bombe, teroare şi civili ucişi. Aşa arată, acum, RĂZBOIUL din Siria!

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Israelul și-ar fi amânat operațiunea de la Rafah (Gaza) pentru a se concentra asupra Iranului

Israelul și-ar fi "amânat" operațiunea militară din orașul Rafah, aflat în Fâșia Gaza, întrucât acum Israelul dorește să se concentreze asupra ripostei pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă