11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO Cum arată fabrica de la Kazan unde se construiesc faimoasele elicoptere...

FOTO Cum arată fabrica de la Kazan unde se construiesc faimoasele elicoptere ruseşti

Fabrica de elicoptere “Kazan Helicopter Plant” din Rusia este unul dintre cei mai mari producători de elicoptere din lume. Elicopterele Mi-8 şi Mi-17 produse de angajaţii de la Kazan sunt printre cele mai fiabile şi eficiente din lume şi de accea fabrica se bucură de o mare popularitate. În prezent, ruşii exportă elicoptere în 100 de ţări.

Citeşte şi FOTO: Un alt colos RUSESC. Cum arată, în exterior şi în interior, cel mai mare ELICOPTER din lume

“Kazan Helicopter Plant” a fost fondată în 4 septembrie 1940, iar în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fabricat aproximativ 10.500 de biplane Po-2 Light Brigade pentru armata sovietică. De altfel, povestea acestei fabrici este strâns legată de evoluţia statului rus. După război, fabrica a fost activ implicată în reconstrucţia post-conflict a economiei.

În 1951, uzina Kazan a început să producă Mi-1, primul elicopter în producţia de masă în Uniunea Sovietică. Tot angajaţii de la Kazan au produs şi primul elicopter rusesc pentru export (Mi-4), precum şi cel mai popular elicopter din familia Mi, Mi-8. Realizările personalului au fost premiate cu Ordinul Revoluţiei din Octombrie în 1970 şi Mercur Gold Award în 1980.

Citeşte şi FOTO Cum arată Stealth Bomber, cea mai sofisticată aeronavă din aviaţia SUA

În ciuda mediului dificil de operare din anii 1990, fabrica a fost transformată într-o companie publică şi a dobândit dreptul de a intra pe piaţa internaţională, ceea ce i-a permis să re-înceapă producţia, să introducă noi materiale şi tehnologii complexe de prelucrare şi de asamblare a elicopterelor.

Fotograful rus Stepanov Glory a vizitat fabrica de elicoptere “Kazan Helicopter Plant” şi a postat pe blogul Gelio o serie de fotografii care înfăţişează modul de asamblare a puternicelor elicoptere ruseşti.

Citeşte şi FOTO INCREDIBILE Cele mai rapide şi mai scumpe avioane care sparg bariera sunetului

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă