19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialHitch&Mosher, liderul pietei de consultanta in operatiuni imobiliare cu terenuri agricole, a...

Hitch&Mosher, liderul pietei de consultanta in operatiuni imobiliare cu terenuri agricole, a oferit, consultanta integrata pentru tranzactionarea a peste 15.000 hectare de teren agricol

Hitch&Mosher, cea mai mare agentie de real – estate din vestul tarii, a oferit, incepand cu anul 2011 si pana in anul 2015, consultanta specializata pentru realizarea unor tranzactii cu peste 15.000 de hectare de teren agricol (este vorba despre operatiuni de prospectare, vanzare – cumparare, comasare, arendare, regularizare a acestora prin reconstituirea dreptului de proprietate, fara a se limita doar la acestea). Rezultatele obtinute in tot acest interval de timp plaseaza compania pe primul loc pe piata de consultanta in tranzactiile cu terenuri agricole.

Astfel, au fost gestionate operatiuni de tranzactionare a unor terenuri agricole cu suprafete cuprinse intre 300 de hectare si 2.000 de hectare, in general aflate in exploatarea directa a proprietarului vanzator si/sau arendate unor terti, cu prisosinta fermieri locali. Un procent de pana in 30% din aceste terenuri nu au avut situatia cadastrala si intabularea realizate, motiv pentru care Hitch&Mosher a prestat inclusiv serviciile de reconstituire a lantului de proprietate al acestor terenuri, procedand, ulterior, la intabularea acestora, prin intermediul companiei proprii de cadastru, geodezie si topografie, Geodetic Control. Este de mentionat faptul ca, pentru investitorii de calibru, comasarea terenurilor este un element de importanta strategica, permitandu-le, astfel, sa atinga suprafata optima, dand astfel sens investitiilor complete in utilaje si tehnologie, iar, sub aspect operational, sa devina eficienti si sa genereze profit.

„In 2015, piata terenurilor agricole si-a mentinut dinamismul si atractivitatea in fata investitorilor, care gasesc aici randamente mai bune decat in alte tari europene. Avand in vedere interesul crescut al clientilor investitori, estimam ca anul 2016 va fi unul la fel de dinamic pe aceasta piata, unde in prezent preturile medii de tranzactionare sunt cuprinse intre 2.000 Eur/ha si 7.000 Eur/ha (in zona de vest a tarii). Factorii importanti in determinarea preturilor de tranzactionare tin de gradul de comasare al terenurilor, de situatia cadastrala a acestora, de existenta logisticii necesare pentru o agricultura performanta si, nu in ultimul rand, de calitatea naturala a terenului”, ne-a declarat Marius Schiopota, Managing Partner al Hitch&Mosher.   

Clientii investitori sunt, in general, interesati de achizitionarea unor suprafete mari de teren, din perspectiva randamentului investitional pe care il obtin si ne referim aici la investitori de calibru, romani si straini, la diverse companii private, care isi propun o integrare pe verticala, in ceea ce priveste materiile prime. Cea mai mare suprafata tranzactionata in ultimii ani, in beneficiul unui astfel de client, a fost de 2.000 de hectare.

Datorita interesului crescut pentru sectorul agricol, Hitch&Mosher a infiintat Essimo Grup, o companie full – service, dedicata investitiilor in agricultura, companie care ofera o gama completa de servicii necesare pe durata demersului investitional, de la documentatie, consultanta specializata, prospectare, operatiuni de comasare a suprafetelor agricole, pana la reconstituirea istoricului dreptului de proprietate, alcatuirea documentatiei proprietatii in vederea intabularii si verificarea eligibilitatii terenurilor, sub aspect investitional. Obiectivul principal al companiei il reprezinta incurajarea investitiilor private in exploatari agricole mari, care, pe termen mediu si lung, au cel mai mare potential de a deveni profitabile.

Pe langa tranzactiile cu terenuri agricole, Hitch&Mosher a intermediat in 2015 numeroase tranzactii in real – estate: vanzari si inchirieri pe sectoarele arhicunoscute din domeniu, respectiv rezidential, comercial, industrial, office si retail. Anul acesta, compania a fost desemnata drept Cel mai puternic brand”, de catre portalul imobiliar nr. 1 in Romania, Imobiliare.ro si de catre Clubul Profesionistilor in Imobiliare. O alta distinctie primita de catre Hitch & Mosher o reprezinta Premiul I acordat de catre Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, pentru rezultate economice deosebite, la categoria servicii – agentii imobiliare, in cadrul editiei cu numarul 22 a Topului Firmelor din Judetul Timis, care a avut loc in luna octombrie, 2015.

 

Despre Hitch & Mosher

Hitch & Mosher este cea mai mare companie de real – estate din vestul tarii. Infiintata in 2005, in Timisoara, cu capital integral romanesc, compania reprezinta – in exclusivitate – un portofoliu semnificativ, alcatuit din ansambluri rezidentiale, case, cladiri si spatii comerciale, precum si terenuri, cu impact investitional ridicat, pentru diferite obiective.  Impreuna cu Geodetic Control – companie specializata in executia lucrarilor de cadastru, geodezie si topografie – si Essimo Grup – companie full service, dedicata investitiilor agricole, Hitch&Mosher formeaza cel mai puternic si dinamic grup imobiliar din vestul tarii.

 

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...
Ultima oră
Pe aceeași temă