9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BAC 2013 ALBA: Promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 62,22%

REZULTATE BAC 2013 ALBA: Promovabilitate la examenul de bacalaureat este de 62,22%

REZULTATE BAC 2013 ALBA. Promovabilitatea la examenul de bacalaureat este de 62,22 la sută în judeţul Alba, cu 14,7 procente mai mare faţă de anul trecut, au anunţat luni, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, transmite Mediafax.

Peste 60 la sută dintre elevii din Alba care au susţinut în această vară examenul de bacalaureat au promovat, procentul celor care au reuşit să obţină note de trecere fiind de 62,22 la sută, potrivit rezultatelor înainte de contestaţii.

Citeşte şi REZULTATE BAC 2013. Procentul de promovare la nivel naţional – 55,4%. Vezi ce notă ai luat la BAC şi care sunt procentele de promovare pe JUDEŢE!

Şeful ISJ Alba, Dorin Sandea, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că din cei 3.113 elevi care au participat la prima sesiune a examenului de bacalaureat, 62,22 la sută au promovat examenul.

Sandea a spus că în cazul elevilor din promoţia 2012 – 2013, procentul de promovabilitate este de 66,96 la sută, respectiv din cei 2.582 de elevi care au susţinut bacalaureatul, 1.729 au obţinut note de trecere.

Potrivit sursei citate, procentul mediu cumulat de promovabilitate pentru candidaţii din promoţia actuală, dar şi cele anterioare, este de 62,22 la sută.

“Procentul de promovabilitate este mai bun decât cel din anul anterior. Trebuie felicitaţi elevii care au abordat cu mai multă seriozitate pregătirea pentru bacalaureat. De asemenea, sistemul acesta de două simulări cred că a avut un rol pozitiv pentru că i-a conştientizat pe elevi ce înseamnă atmosfera de examen”, a mai spus Dorin Sandea.

În 2012, procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost în judeţul Alba, înainte de soluţionarea contestaţiilor, de 47,44 la sută. Ulterior, după soluţionarea contestaţiilor promovabilitatea a crescut la 49,97 la sută.

Luni, între orele 12.00 şi 16.00 elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.

Daţi click pe fotografiile de mai sus pentru a vedea variaţia promovabilităţii la examenul de bacalaureat, comparativ cu anul trecut.

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă